9/18/2010

Aloita Eläkkeesi verosuunnittelu ajoissa !



Eläkkeen verosuunnitelu pitäisi aloittaa jo kolmekymppisenä! Ensiksi !
Mikäli hankit kiinteää omaisuutta, sen verotus pysyy Suomessa, asuit sitten vaikka Timpuktussa. Siis osta aina osakkeita, päästäksesi sitten joskus helpommalla, jos verosuunnittelua ajattelet. Olivat ne asunto- tai mitä muita osakkeita hyvänsä, verotus tulee olemaan asuinmaasi mukainen sitten tulevaisuudessa. Niiden myyntiäkin verotetaan tulevassa asuinmaassasi, joka kannattaa valita huolella!

Ota myöskin selvää, mihin kannattaa muuttaa! Suomella on nimittäin erilaisia verosopimuksia muiden maiden kanssa. Espanjassa esimerkiksi verot ovat tällä hetkellä huomattavasti alemmat kuin Suomessa. Etenkin pienellä eläkkeellä asia on mietittävä huolella. Espanjassa ovat sekä sairaanhoito, ynnä lääkkeet ilmaisia eläkeläisille, mikä nostaa käytettävissä olevaa rahasummaa hyvinkin paljon, riippuen lääkekuluista!

Marokon kanssa ei ole minkäänlaista verosopimusta, eli Marokko pitää eläkeläistä toistaiseksi kuin kultahanskassa. Maassa ei edes kysellä tulojasi. Ei edes asunnon omistuksen puitteissa. Minkäänlaisia tulotietoja Marokko ei kuulemma luovuta ulospäin, koskapa ei edes kerää niitä.

Näiden kahden vaihtoehdon välille sopii monta muutakin "ilmiötä". Kuitenkin on itsestä kiinni, viihtyykö maailmalla ensihuuman mentyä ohitse.
Ainahan voi palata kotimaahan, helposti. Siksi kannattaakin aluksi vuokrata asunto, ja katsella sekä kuunnella omia tunteitaan vieraassa maassa.

Kuitenkin verotuksen siirto tarvitsee ilomoituksen uudesta kotipaikasta, ja siinä on oltava dogumentti asuinpaikasta. Kyseinen paperi on helpointa teettää jollakin asianajajalla, mikäli kielitaito ei riitä. Takaisinmuutto Suomeen on samaten ilmoitus asuinpaikan vaihdoksesta, ja käy helposti, JOS katumus sitten iskee, ennemmin tai myöhemmin.

Valtion ja kuntien työntekijöillä ei esim, Espanjaan muutto tuo verotuksen muutosta, sillä verotus on ja pysyy Suomessa tällä hetkellä. Asiasta on tehty kysely EU:ssa, koskapa se asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan verottajan edessä. Päätöstä saa varmasti odotella muutamia vuosia, rattaat kun pyörivät hitaasti.

Harkitse myös asuinpaikkaa valitessasi kuinka riippuvainen olet muiden suomalaisten seurasta. Kaikkialla ei asu yhtä paljon oman maan kansalaisia. Kielitaidottoman on syytä valita asuinmaansa sen mukaan, että voi saada palvelut ja kaiken tarvitsemansa omalla kielellään. Nykyisin asia on jo aika helppo, sillä tietoa suomalaisten asuinpaikoista voi hankkia jo kotimaassa asuessaan. Siten päätöstä voi miettiä ja puntaroida enankkoon, ennen eläkeiän alkua. Poiketa katsomassa vaikkapa kesälomalla kiintoisissa paikoissa, ja valita sitten niiden tuntemusten perusteella tuleva "koti".

Monet meistä ovat mieluimmin kaupunkimaisessa, tai ainakin kylämäisessä ympäristössä kotonaan. Se helpottaa palvelujen saantia, sekä muutakin liikkumista. Myöskin toisissa maissa on perustettu yksityisiä senioreille tarkoitettuja "koteja", hieman palvelutaloja muistuttavaan tyyliin, joihin apua tarvitseva voi muuttaa turvallisesti asumaan.
Kyseisiä palveluja on myöskin suomalaisten omistuksessa, vaikkapa Helena-koti, Aurinkorannikolla. Voit asua omassa yksiössä, jossa sinua palvellaan hyvin. Tarpeen mukaan poiketaan kuulemma muutamia kertoja päivässä. Heillä on myöskin huoneita niille jotka haluavat asua kodinomaisesti, mutta eivät yksin. Sekä tietenkin täyden hoitopalvelun yksikkö.

Suunnittelu on osa onnistunutta muuttoa, ja tuttuun paikkaan on mielekkäämpi muuttaa. Käy siis jo ennakkoon lomillasi tulevassa
asuinpaikassasi, luo oma ilmapiirisi, niin viihtyminenkin on tulevaisuudessa helpompaa. Mikäli muutto tulee ajankohtaiseksi elämässäsi.

9/13/2010

Anna unelmasi toteutua !




Miksi annamme unelmien valua hiekkaan??

Toiveemme toteutumiseen menee aikaa.
MIKSI ? ?
Meillä on tuhansia itserakennettuja syitä joilla estämme muutosta. Jokaisella omansa. Miksi juuri nyt ei sovi, lapset pieniä, työ estää, puolisolla on vastaansanomista, äiti on vanha, ja monia muita.
Näistä rakennamme toiveemme ympärille sen oman aitauksen, jolla pidämme muutoksen poissa.
Todellisuus tässä ja nyt on turvallinen, ja varma. Totta on, että menneestä on osittain luovuttava, jotakin annettava pois, saadakseen uutta elämää tilalle.

Miksi et hyppäisi uuteen ja erilaiseen elämään? Pelkäätkö? Tietenkin, sillä muutosvastaisuus on sisäänrakennettu turvatoiminta.
Koko maailmasi saa uuden suunnan omien päätöstesi mukaan, haluatko ottaa riskin,ja ottaa myöskin itse siitä koko vastuun?
Suurimmaksi osaksi väistämme täydellistä oman vastuun ottamista, pelosta, että joku meneekin pieleen. Silloin ei ole mahdollista syyttää ketään muuta, ja keventää näin omaa taakkaansa toisen harteille.

Kuitenkin unelmien täyttyminen on kokonaisvastuun ottamista, uuteen hyppäämistä, alusta aloittamista, kaiken epäonnistumisen uhallakin.
Perumiseen ei ole enää aikaa, eikä mahdollisuuksia, et voi loikkia edestakaisin, päättämättömänä!
Menetätä silloin sekä uuden, että vanhan maailmasi. Miksi et todellakin ottaisi asiaa lapsen luottavaisuudella, tekisi täysillä työtä sen uuden asian eteen? Mitään ei saa ilman tahdonvoimaa, ei edes unelmaa uudesta! Saati uutta elämää!

Aloita uusi elämäsi mahdollisimman pian, se kannattaa! Kokemuksesta voin sanoa ettei uuden ja täysin erilaisen elämän aloittaminen edes keski-ikäisenä tuota vaikeuksia!
Itse hyppäsin uuteen ja täysin erilaiseen ympäristöön pitkään unelmoituani, ja unelmoituani. Kuvittelin sen uuden tulevan vastaan ilman omia ponnisteluja, ja etsimisiä.
Todellista itsensä pettämistä. Kyllä siihen uuteen on vain lähdettävä, silmät auki, ilman paluumieltä, lujan selviytymismielen kanssa.
Vaikeaako? Kyllä, ja ei, ensiaskeleet vieraassa maassa ilman kieltä ovat samanlaiset kuin turistina olisi. Kova totuus tulee kyllä vastaan, kielen oppiminen edes auttavasti, kulttuurin hyväksyntä, tapojen ereilaisuus. Sekä monet muut asiat.
Siinä sitten on se työmaa, tahdonalainen "minä pärjään" ajatus.

Mikäli silloin alussa, uuden elämän kynnyksellä, antaa periksi, ei unelmilla ole mahdollisuuksia. Ne palavat poroksi, ja syyllinen olet vain sinä itse!
Jos jaksat ottaa vastuun, kantaa tekojesi tuoman tulevaisuuden, saat sellaisen elämän, kuin olet ansainnut!

KYLLÄ, ELÄMÄSSÄ UNELMAT KANTAVAT !

Elä unelmaasi, sinulla on siihen 100% mahdollisuus, miksi et alkaisi jo tänään!