2/21/2011

Enkelini


Enkelini, sitten aikanaan
viethän sieluni
vuorien laelle?

Että eläisin vuorilla,
rotkojen reunoilla,
ja jyrkillä kallioilla.

Että lepäisin haukan
lennossa.
Tuulin tuivertaessa ympärilläni.

Enkelini, teethän sen?

Miestyyppinen hiustenlähtö, pälvikalju


Hiukset, mikä tärkeä asia. Kaljun ilmestytessä sen vasta huomaa. Monelle hiustenlähtö on pikkuongelma, vaan joillekin harveneminen on lähes persoonallisuuden kadotus.
Miestyyppistä hiustenlähtöä on naisillakin aika usein. Siinä hius harvenee päälaella, jättäen niskan ja sivut ennalleen. Aivan kuten miehilläkin käy alkuun. Poiketen miesten kaljuuntumisesta, naisille jää hiusta harvakseltaan, miesten täyskaljuuntumisen sijasta.
Miestyyppinen kaljuuntuminen on yleensä perinnöllinen "vaiva", joten suvun naisten hiuksia onkin katseltava sillä silmällä. Jos pääliosaltaan huonohiuksisia sukulaisnaisia on, saattaa itsekin saada samoissa ikävuosissa harmin hiuksistaan.
Miehillä hiustenlähtö on myöskin sukuvika, joka periytyy osalle jälkipolvea.
Miehillä aikainen, alle 20, ilmestyvä kaljuuntuminen saattaa olla yhteydessä joihinkin sydänsairauksiin, joten jos suvussa on sydänvikaisia, tutkimukset saattavat olla paikallaan.

Pälvikalju saa aikaan järkytyksen ilmaantuessaan ensimmäisen kerran. Hiuksia voi lähteä vain pieneltä alalta, tai sitten koko komeus putoaa pesualtaaseen muutamassa päivässä. Kunnollista hoitoa ei ole, Kiinalaisessa lääketieteessä on kuitenkin useita erityyppisiä hoitomuotoja, Suomen kortisonia vastaan. Ainakaan omakohtaisten kokemusten perusteella kortisonista ei ollut muuta apua, kuin henkinen.
Kuitenkin suosittelen kokeilemaan erilaisia hoitoja, koskaan ei tiedä mikä auttaa, jos auttaa.
Pälvikaljua sanotaan "stressisairaudeksi", sillä monesti juuri stressin lauetessa, tai pulmatilanteen väistyessä, ilmenee hiustenlähtöä. Autoimmuunihermostolla väitetään olevan asian kanssa tekemistä. Kuitenkaan mikään ei ole varmaa.
PÄLVIKALJUUN kasvaa alkuun vitivalkeaa hiusta, joka hiljakseen muuttuu entisen väriseksi. Odottaa uutta kasvua voi aikaisintaan kuukausien päästä, joskus jopa vuosi vierähtää ennen uuden haituvaisen hiuskasvun ilmestymistä.

Väitetään tuoreiden nokkosten pitämistä päässä, hatun tai pipon alla, auttavan hiusten kasvua kaljuuntumisessa. Tarua vaiko totta,Sen voi jokainen itse päätellä kokeiltuaan.

Uusinta hoitoa NORMAALIIN kaljuuntumiseen on tiedossa lähivuosina. Aine on kokeiluvaiheessa, ja sen saanti myyntiin voi viedä 3-5 vuotta. Uusimman tiedon valossa hiusten kasvun loppumiseen on syynä se, ettei perus-solukko muuntu enää hius-solukoksi. Aineen pitäisi korjata tämä tila jälleen normaaliksi, jolloin hiuksen kasvu alkaisi uudelleen.
Mistä sitä tietää, vaikka aine tepsisi myöskin pälvikaljuun.....

2/13/2011

Hiusten hoitoa

HOIDATKO HIUKSIASI?
Hiusten hoito unohtuu monelta kiireen keskellä. Nykyään käsitellään hiusta huomattavasti enemmän, kuin joskus mummin aikaan. Pestään, föönätään, kiharretaan tai suoristetaan kuumilla raudoilla.
Sanottiimpa raudoista ihan mitä tahansa, ne ovat hiuksille aikamoinen rasitusmomentti. JA sitten pitäisi hiuksen kiillellä ja loistaa pelkän pesun ja pikahoidon voimin, ihan turha toive.

Ensinnäkin, jos käyttää paljon erilaisia tukiaineita hiuksissa, ja jos vielä kihartelee lakkaista hiusta, on korkea aika miettiä sitä kuntopuolta.
AIVAN ALUKSI on viisasta ostaa syväpuhdistava shamppoo, sillä hoitoshamppoo ei vie kaikkea epäpuhtautta hiuksesta. Pesu syväpuhdistavalla aineella on hyvä tehdä ennen hoidon aloittamista, vaikkapa kahdella vaahdotuksella.
(Muutenkin hius olisi syytä pestä ainakin kerran kuussa syväpuhdistavalla tuotteella.)

Siten taataan, että hius on vastaanottavainen hoidolle, ilman aineiden muodostamaa "kuorta" joka heikentää hoitoaineen pääsyä hiukseen.
KUIVAA hius pyyhkeellä ennen hoidon levittämistä, ettei vesi estä aineen imeytymistä, tai laimenna sitä tyystin toimimattomaksi.

Erikoishoidot esim. hilseeseen, kutinaan, kuivaan päänahkaan, levitetään kunnolla ihon pintaan asti, vaikutusajan jälkeen kevyt hieronta tehostaa aineen vaikutusta päänahassa.
HIUKSIA hoidettaessa, rasvaisen päänahan omistava voi jättää iholle levityksen vähemmälle, joka tapauksessa hoito tulee huuhtoa vaikutusajan jälkeen kunnolla pois hiuksista.
MIKÄLI omistaa hyvin rasittuneet latvaosat, niihin levitetään huuhtelun ja pyyhekuivauksen jälkeen pikahoide, joko poishuuhdeltava, tai jätettävä.

ERIKOISHOIDOT tarvitsevat aina joko pidemmän hoitoajan, tai lämmön vaikutusta tehotakseen. Mikään 30 sekunnin hoito ei koskaan ole syvähoito, vaan ainoastaan pintaa siloittava pikakäsittely.
Valmistajat ujuttavat myyvää "tietoa" paketteihin, saadakseen tuotteensa kaupaksi.
Parempi tietenkin käyttää edes jotakin hoitavaa ainetta käsittelyjen kuivaamiin hiuksiin, kuin olla aivan ilman.

TEHOHOITOJA KÄYTETÄÄN 1-2 kertaa kuukaudessa, elikkä tarpeen mukaan!

Luonnontilaiset hiukset harvemmin tarvitsevat hoitokäsittelyjä, ellei niille tehdä mitään muuta, kuin pestään ja annetaan luonnon kuivata ne.

Hiuspohjan ongelmiinkin on monenlaista hoitoa. Ongelmatilanteessa hoidon aloitus ajoissa on onnistuneen lopputuloksen kannalta parasta. ÄLÄ SIIS ODOTA, että hilseesi pöllyää, tai peittää laajoja alueita päänahassasi, vaan tee heti sen ilmestyttyä jotain!! Kutiavaan päänahkaankin löytyy monia rauhoittavia tuotteita.

Helppo aloitus on kokeilla kotikonstia:
2 ruokalusikallista manteliöljyä
10 tippaa lavendeliöljyä
1-2 tippaa teatree öljyä

Sekoitetaan yhteen ja tuputellaan päänahkaan vaikkapa pienellä vanupallosella.HUOM. jos olet pessyt hiukset, kuivaa ne täysin ennen levitystä.
Annetaan vaikuttaa 30 minuutista- 1 tuntiin. Mikäli teet hoidon saunassa, kiedo pääsi ympärille kuiva pyyhe, ettei öljy kuumene liiaksi.
Vaikutusajan päätyttyä lisää hiuksiisi shamppoota, EI SIIS VETTÄ ENNEN SHAMPPOOTA,
Hiero kunnolla riittävän shamppoomäärän kanssa hiuksiasi ja päänahkaa, kunnes öljy muuttuu hieman maitomaisen väriseksi. Vasta nyt huuhdellaan VEDELLÄ.
Jos on tarvis, voi shamppootuksen toistaa, yleensä kerta riittää.

Tämä hoito rauhoittaa päänahkaa, ja irroittaa hilsettäkin jonkin verran. Mikäli hoidat samalla myöskin hiuksesi, tee annos 2-3 kertaiseksi. Hoito tuo kiiltoa mattaiseen hiukseen, ja jättää hiuksesi ihanan tuoksuisiksi.

Kuiville hiuksille :
Erittäin kypsä avokado
1 rkl hunajaa ( vaihtoehtoisesti 1 keltuainen)
10 tippaa manteliöljyä
1 rkl sitruunamehua

Soseuta avokado kunnolla, lisää soseeseen muut aineet. Pese hiukset syväpuhdistavalla shamppoolla, kuivaa pyyhkeellä, levitä hoitoseos hiuksiin.
Peitä hiukset muovihupulla, vaikkapa muovikassilla, ja anna vaikuttaa vähintää 30 minuuttia. Mitä pidempään hoito on hiuksissa, sen tehokkaammin se vaikuttaa.
Huuhdo hiukset hoidon jälkeen huolellisesti, pesu ei ole tarpeen, mutta haluttaessa voi kevyen jälkipesunkin tehdä. Annos on noin kaulan puoliväliin ulottuville hiuksille. Lisää tai vähennä sitä hiusten pituuden mukaan.

Hoitojen jälkeen voit käsitellä hiuksesi totuttuun tapaan.

2/12/2011

Hiusten vaalennus, raidoitus tai värinpoisto


Blondeilla on aina hauskempaa ??? No, ainakin vaalea hius näkyy helpommin illan hämärässä, tiedä sitten onko siitä apua hauskanpidon suhteen.
Hiusten vaalennus on parasta aloittaa ensin raidoituksella, sillä pikainen muutos hiirulaisesta superblondiksi ei aina olekkaan ihan mieleen, vaikka ensin siltä tuntuikin. Persoonallisuus on kiinni myöskin hiusten väristä, ja värillä on myöskin suuri vaikutus vaatekaappiin.
Mustien hiusten kanssa ei todellakaan käy yksiin sama "karteroopi" kuin vaalean viehätyksen. Vaatteet korostavat väriä ja persoonallisuutta, joten muuta siis myöskin kaappisi sisältöä siinä missä hiuksiasikin.

Raitojen pitäisi tällä hetkellä olla hieman vahvempia, siis ei mitään tulitikkuraidoitusta, jos muodissa aikoo pysytellä. Raitojen tekoon tarvitset yleensä kaikkein voimakkaimman vaalennusvärin, mikäli mietit vaaleaksi tulla.
Myöskin erilaiset punaiset ja lämpimän ruskeat, sekä toffeenväriset raidat ovat pintamuotia.
Käytä raidoitukseen alumiinifoliota, jos haluat pitää raidat niissä kohdin, minne aineen levität. Alumiinifolio on helppo paketoida värjätyn hiuksen ympärille ja se pysyy huomattavasti paremmin kuin muovipalaset. Näin on helppo saada aikaan eri vahvuisia raitoja sopiviin kohtiin. Kukin mieltymyksensä mukaan.
Takaosan raidoitus on parasta teettää ystävällä, sillä paraskaan ammattilainen ei kykene saamaan kunnon raitoja itselleen takaosaan.

Vaalennuksen voi tehdä kokopäähän raita-aineella, sillä saat todellakin vaalean lopputuloksen aikaiseksi. Huomioi kuitenkin, että saatat tarvita 2-3 pakettia vaalennusainetta, saadaksesi hiuksistasi kunnollisen vaaleat. Jos nuukailet värin määrässä, voi tulos olla laikullinen ihme!!

Vaalennusvärien kanssa saat vaaleaa, ainoastaan värjäämättömiin hiuksiin, väri kun ei vaalenna väriä. Ikävä asia, vaan näin on!!!

Tässä vaiheessa on sitten hankittava sitä värinpoistoainetta. Suosittelen ostamaan 2 pakettia heti kättelyssä, sillä saat paremman tuloksen kunnollisella värinpoistoaineen määrällä. Noudata ohjeita, TÄRKEÄÄ on levittää ainetta kaikkialle tasaisesti. Värinpoistolla saat paremman tuloksen uudelleenvärjäykselle, kuin vaalentamalla väriä vaalennusaineen kanssa.

Kampaamoissa on oivallisia aineita värinpoistoon, ne eivät rasita hiusta, mutta värinpoistokäsittely tällaisella aineella tulee aika hintavaksi. Monet kampaajat tekevätkin siksi värinpoistoja vaalennusaineella, asiakkaan kukkaroa ajatellen. Hiusten kannalta kalliimpi käsittely on kuitenkin huomattavasti hellävaraisempi.

Kun olet saanut poistettua ei toivotun värin, on sitten aika valita uusi, mielekkäämpi. Jos olet ollut kampaajan käsittelyssä, voi ottaa siellä värin samalla, tai tulla kotiin laittamaan omat sekoitukset päähäsi.
Vaalennuksen jälkeen latvat tulevat kaikista tuhka-tai hopeasarjan väreistä enemmän, tai vähemmän violettisen harmaiksi.
Valitse siis luonnonsarjan, tai kultasarjan värejä, välttääksesi moista efektiä.
Huomioi myöskin, että väri tarttuu latvaan nopeasti vaalennusaineella tehdyn värinpoiston jälkeen. Anna siis tyviosan värin vaikuttaa yli puolet värjäysajasta, ennen lavaan levitystä.Suomalaisen mielestä vaaleat värit ovat numeroilla 8-10.
10 on kaikkein vaalein perusväri, 10.3 hyvin vaalea kultavivahteinen väri.JNE...

Mustaa vaalennettaessa tulos on aina oranssinen, asialle ei voi mitään. Monesti mustasta yliotteen saaminen vie 2-3 vaalennuskertaa, ja hiusten kunto on sen jälkeen aika lailla kurja. Pitkiin hiuksiin ei voi suositella missään tapauksessa moninkertaista vaalennuskäsittelyä. Uhkarohkeat kokeilijat voivat saada uuden hiuslinjan, mitan ja muodon suhteen.

Toisaalta on todettava, HIUS ON KASVAVA materiaali. Jos katkeaa ja putoaa, kasvaa kyllä uutta tilalle, ennenpitkään. Hyviä neuvoja voi aina kysellä väreihin perehtyneiltä asiantuntijoilta. Kauppiaan pitäisi tietää, mistä myydyille väreille saa värjäysopastusta. Sitten vaan puhelin käteen ja soittamaan, tai mikäli tuoteen valmistajalla on nettisivut, voi kyselyn lähettää sitä kautta.
Parhaimmat ohjeet kuitenkin saat ilman muuta itse soittamalla kouluttajille, joilla riittää neuvo asiaan kuin asiaan. Kaikilla suurilla on omat kouluttajansa, Lórealin sekä muidenkin firmojen palkkalistoilta löytty aina joku asiantuntija. Käytä heitä, siksihän he siellä ovat!!!!!

2/02/2011

Kotipermanenttia tekemään


Valitse hiuksillesi sopiva aine, värjätyille ja vaalennetuille omansa, luonnonhiuksille omansa. Mitä hoitavampi aine on, sen vähemmän se rasittaa hiuksia, mutta myöskin kestoaika yleensä lyhenee.

Seuraavaksi on sitten rullakoon valinta. Jos haluat hiuksista ainoastaa hieman tottelevammat, et tarvitse siis kiharaa, käytä samettipäällysteisiä kampausrullia permiksen tekoon. Koko ratkaisee näissäkin, suoran, helposti käsiteltävän hiuksen saat keskikoisia rullia käyttämällä. Näin käsitelty hius ei kohoa tyvestä!

Jos taas haluat kohottavan kiharan, siirry permispuoliin. Niissäkin koko ratkaisee kiharan, suuremmilla loivaa, pienillä kiharapehko.
Lue ohjeet, permanentit ovat erilaisia, jopa vaikutusajoiltaan.
TÄRKEÄÄ: Rullaa hiuksesi sileästi!!! Jokainen mutka jonka teet rullauksessa, säilyy päässäsi, kunnes se kasvaa pois! Lisäksi epämääräinen rullaus tekee hiusten kiillon kannalta huonon lopputuloksen, taittunut söherö ei heijasta valoa kauniisti.

Käytä latvapaperia rullatessa, se suojaa latvaa, ja helpottaa rullausta. Vaihtoehtona käy myöskin ohut vanuhitunen. Laita permis vain niihin kohtiin, joissa sitä tarvitset, esimerkiksi päälle, tai vain etuhiuksiin. Kokopään kiharrus ei aina ole paras vaihtoehto. Lyhyehkön tasapitkän "kohotukseen" 5-6 rullan kieppi pään ympäri ohimokorkedella,antaa jo mukavaa tukea.

Kostuta vasta rullattuasi, JA, kostuta huolella, jos aiot välttää suorat kohdat lopputuloksessa. Tarkkaile kiharan kehittymistä silloin tällöin vaikutusajan kuluessa. Joillakin hius kihartuu huomattavan nopeasti, toisilla taas kestää kauemmin.
HUUHTELE rullia tarpeeksi kauan! 1 minutti senttiä kohden,näin säästät hiustesi kuntoa. Kiinnitysaine ja permanenttiaine yhdessä kuumenevat hiuksissasi, ja kuivaavat, etenkin latvaosaa, aika tehokkaasti. Pidemmissä hiuksissa kannattaa rullia kuivata välillä pyyhkeellä, ja jatkaa sitten huuhtelua permisaineen pois saamiseksi.
Huuhtelun lopuksi kuivaa rullat hyvin pyyhkeellä painellen. Kiinnitysaine leviää siten tasalaatuisena kaikkialle rullattuihin hiuksiin, ja permanentin kesto paranee.

Anna kiinnitysaineen vaikuttaa tarpeellinen aika, etenkin kampausrullilla tehdyssä permiksessä on tärkeää antaa aineen olla päässä koko ilmoitettu aika ilman välipurkua. Liian aikainen rullien aukaisu huonontaa kiharan laatua ja kestävyyttä.

Laita aina lopuksi hiuksiisi pikahoitoaine, se sulkee hius-suomut lopullisesti. Älä tee koskaan permistä saunassa. Älä myöskään mene löylyyn pikahoitoaine päässäsi, se suoristaa kiharaa ja poistaa muuten myöskin väriä. Käytä lämmössä ainoastaa hoitoainetta, jossa ilmoitetaan lämmön parantavan hoidon vaikutusta.Peitä silloinkin hiukset vaikkapa pyyhkeellä, niitä ei ole tarkoitus GRILLATA saunan lämmössä.
Muiden hoitojen "lämpölisäys" ei missään nimessä paranna niiden vaikutusta, päinvastoin !!!!

Liiallinen hoitaminen latistaa hiusta, samoin liiallisen hoitomäärän jättäminen hiuksiin poishuuhtelun yhteydessä. Kohtuus siis kaikessa! Tehohoito 1-2 kertaa kuussa riittää, mikäli käsitellyissä hiuksissa käytetään sopivaa "pikahoitoa" pesujen jälkeen. Muista valita itsellesi sopiva, ja huuhdo se kunnolla pois, näin hiuksesi ovat kiiltävät ja kimmoisat, ilman sähköisyyttä.

2/01/2011

Hiusten kotivärjäys


Kotivärjäyksessä on otettava huomioon muutama seikka ennakkoon. Osta siis aina 1 aste vaaleampaa väriä, kuin mitä ajattelit. Tummasta ei saa vaaleaa, ilman värinpoistoa, mutta vaalean päälle voit laittaa uuden värin heti. Monet värit tulevat myöskin hiuksissa tummemmiksi, kuin mitä malli on.

Mikäli et halua lämmintä sävyä hiuksiisi, valitse väri, jossa on tuhka- tai hopea vivahde. Huomioi, että nämä vivahteet tulevat todella mattaisiksi raitakohdissa. Ei ehkä toivottavaa, aina. Myöskin hopeashamppoolla saat pidettyä ruskeatkin värit ilman eitoivottua lämmintä efektiä. Toimii myös sinimustassa jonkun verran.

Punaisen värin kookas pikmenttirakenne pysyy heikommin, samoin käy sinisten värien kanssa. Hyvin tummat, tai mustat värit ovat hankalia poistaa, joskus poisto ei onnistu lainkaan, harkitse siis tarkkaan ennen värjäystä.
Kokeile uutta väriä epävarmoissa tapauksissa pieneen osioon, ja värjää vasta sitten koko pää.
Vaalea väri ei poista tummaa väriä, tarvitset värinpoiston, vaalentaaksesi värisävyä. Värinpoiston jälkeen tarvitset siis uuden värin, koska tulos poiston jälkeen voi olla aika yllättävä.

Lue todellakin ne ohjeet!! Laita tummissa väreissä reilusti kosteusvoidetta hiusrajoihin, kiinniottamisen estoksi. Herkkä iho vaatii ehkä vaseliinia rajoille, älä levitä sitä hiuksiin, väri ei tartu niihin silloin.

Noudata lukemiasi ohjeita, niitä ei ole tehty turhaan, värisi onnistuu näin varmemmin. Älä koskaan ylitä tai alita värjäysaikaa, värisi tulee silloin olemaan erilainen, kuin tarkoitus oli.
Vaalennuksessa tarvitaan yleensä pidempiä aikoja, jos hius on itsepäinen. Tarkista vaalennusaste sopivin välein. Vaalennus on kaikista käsittelyistä voimakkain, mitä hiuksiin vain voi tehdä. Muista siis hoitaa hiuksiasi hyvin vaalennuksen jälkeen.

Jos menet korjauttamaan värjäystäsi, kerro kampaajalle, mikäli olet värjännyt hiukset itse, ei siksi, että hän siitä välittäisi, vaan siksi, että hän osaa varautua, ja pystyy miettimään mitä pitäisi tehdä, että saisit pyytämäsi värin. Mikäli pyyntösi ei onnistu, hän myöskin tietää sen silloin ennakkoon, ja säästyt turhalta rahanmenolta.
Varaa rauhallinen hetki värjäykseen, keskellä hälinää tulee helpommin hamoja.
Sitten vain nauttimaan uudesta väristä......

Hiusten värjäys ja harmaat "karvat" !!!!


Kun kerran on ylittänyt sen kriittisen 40 rajan, ei naisen pitäisi koskaan värjätä hiuksiaan alkuperäistä väriään tummemmaksi. AIVAN, haluatko näyttää VANHALLE, ihan suosiolla? Vaikka kuinka olet tottunut siihen tummaan väriin, ja luulet sen olevan kovinkin pukeva, mieti sitä hieman.
Toki voit pitää vanhan, ikiaikaisen värisi, mutta eteen on kyllä ulkonäön vuoksi tehtävä hieman muutoksia.Muutama aste vaaleampaa väriä etuhiuksia korostamaan, tekee jo paljon. Ryppyjähän ei missään nimessä saa pois, mutta ihon vähittäinen haalistuminen tulee korjatuksi. Vaihtoehtona on tietenkin jokapäiväinen meikkivoide, joka antaa iholle hehkua.

Käsittämätön itsepäisyys on kaiketi iskenyt joihinkin naisiin, sillä vielä 60 iässäkin pidetään tummanruskeaa "nuoruustukkaa" joka sitten värjäysten välillä saa komean tyvikasvun vitivalkeasta harmaasta. Itse ei kaiketi lainkaan huomata jutun kaameutta, kun siihen on niin totuttu. Muut kyllä näkevät, vaan eivät kehtaa sanoa, ettei pahoitettaisi kyseisen henkilön mieltä.

Alkakaa hyvät ihmiset ottamaan sitä värjäystä useammin, jos kerran oma hius on tullut valkeaksi, kaameaa katseltavaa on ylipitkä tyvikasvu, Jos ei kerran ole varaa kampaajaan, niin pistäkää edes itse päähänne väriä. Nykyvärit eivät vie hiuksia, ja ne on todellakin helppo levittää päähänsä.

Kapeat raidat, värillä, ovat laiskan ihmisen vaihtoehto. Tyvikasvu ei ole aivan hurjan näköistä, ja värjäysväliä voi pidentää jopa 6:teen viikkoon, ilman huomattavaa ränsistymistä.
LAISKAN IHMISEN ei pitäisi edes aloittaa värjäyskierrettä, sillä taatusti loistokkaampi vaihtoehto on hyvinleikatut, omanväriset hiukset.
Mikään ei vanhenna niin tehokkaasti, kuin ylitumma,2 sentin juurikasvulla "koristeltu" hiuskuontalo. Oli sitten malli minkälainen tahansa!!