3/12/2011

Hiukset murtuvat/ katkeilevat/takkuuntuvat.



Jos olet KÄSITELLYT hiuksiasi enemmän kuin ne kestävät, ne alkavat katkeilla, tai murtuvat latvoistaan. Värien kyseesäollen ne voivat liiallisesti tehtyinä saada hiuksen lähes liisterimäiseksi mössöksi. Etenkin toistuvat VAALENNUSkäsittelyt saavat latvaosat lähes suomuttomiksi.

Kuumien rautojen ja muiden ylikuumien käsittelymuotojen vuoksi hiukseen ei jää kosteutta, joka pitää niitä kimmoisina. Kuivunut hius taas katkeilee huomattavasti herkemmin, kuin normaalikunnossa oleva. Myöskin erittäin KUIVAN IHON omaava saa tuta tämän harmin, ilman kummoisiakaan käsiyttelyjä.

Samoin KORTISONIN käyttäjien hiusongelmana on kuivuva ja katkeileva, kiilloton hius.

Kun on siis tultu tilanteeseen, jossa hius on jo vaurioitunut, sitä pitäisi saada paranneltua jotenkin. APUA tilanteeseen tuovat kosteuttavat ja vahvistavat hoidot.
Jokainen valitkoon mieleisensä laajasta kirjosta.
TÄYSIN piloille mennyttä hiusta ei saa korjattua millään keinolla, Paitsi leikkaamalla.

SIIS ASIAAN: MITÄ TEHDÄ, ja KUINKA ???

VAIHE 1-- Ensinkin, hiusta pestessä, kastelun jälkeen, latvaosaan/ rikkonaiseen osaan hiusta levitetään hoitoaine. HUOM. KUIVAA LATVOJA HIEMAN pyyhkeellä ennen hoidon levittämistä.

VAIHE 2-- Ota nyt shamppoota käsiisi, ja levitä se päänahkaan, ja tyviosaan. Hiero päänahkasi puhtaaksi, mutta ÄLÄ OTA MUKAAN HOITOAINEELLA KÄSITELTYÄ OSAA HIUKSISTASI !

VAIHE 3-- Seuraa huuhtelu. Nyt otat mukaan kaikki hiukset, huuhtelet shamppoon myöskin hoitoaineella käsiteltyjen hiusten lävitse, huuhtele kunnolla koko hiuksisto.

VAIHE 4-- Kuivaa hiuksesi pyyhkeellä. Levitä kosteuttavaa hoitoa latvaosaan, mikäli vain latvaosa on huonokuntoinen. Koko hiuksiin, jos ne ovat kauttaaltaan kuivat. Rasvaisen hiuspohjan ollessa kyseessä, jätä se aina ilman hoitoa.
ANNA VAIKUTTAA purkin ohjeiden mukaan, huuhdo huolella pois.

VAIHE 5-- Suihkuta JÄTETTÄVÄÄ hoitoainetta rikkonaisiin osiin hiuksessa. Tee tämän jälkeen hiustesi muotoilu totuttuun tapaan. Käytä kuumuudelta suojaavia aineita, jos muotoilet raudoilla, tai kuumalla föönillä.

Muutamien viikkojen jälkeen huomaat hiustesi olevan huomattavasti paremmassa kunnossa, mutta se tarkoittaa, että jaksat tehdä pesurituaalin edellä mainitulla tavalla.

Sama pätee LASTEN PITKIIN HIUKSIIN ! Toisaalta lasten hiuksia ei pitäisi pestä useita kertoja viikossa, se häiritsee päänahan tasapainoa, ja jo muutaman vuoden ikäiselle voi muodostua rasvoittumisongelma, jonka syynä on VANHEMPIEN PESUINTOILU ..
LASTEN hiuksille sopii parhaiten pesevä hoitoaine, jolloin ei muodostu ongelmia edes pitkien hiusten kanssa.

Lasten hiuksille valmistettavat shamppoot ovat poikkeuksetta liian kuivattavia, älkää nielkö mainosten kehuja, vaan miettikääpä, miksi lapsen hiukset ovat lentävät, sähköiset, takkuiset ja hankalat!! Järjen käyttö ei ole kielletty lastenkaan hiuksien hoidossa.

3/10/2011

Hiusväri tai permanentti , milloinka käsittelyyn ???


Kun menet kampaajalle hiusväriin tai permanenttiin, älä pese hiuksiasi kotona. Permanentin alle tarvitaan syväpuhdistava shamppoo, ja kestoväri ei pidä juuripestystä hiuksesta.Väri myöskin jää päänahkaan tiukemmin kiinni, koska sieltä puuttu ihoa suojaava talikerros pesun jäljiltä.

KERRO KAMPAAJALLESI , jos olet ollut flunssassa, käyttänyt särkylääkkeitä, tai muita kipulääkkeitä. Kerro myöskin, jos sairastat yleiskuntoa rasittavaa sairautta, kilpirauhasen toimintahäiriötä, tai muuta pitkäaikaista lääkitystä tarvitsevaa vaivaa.
Lääkkeet ja huono yleiskunto vaikuttavat paljon permanentin kiharaan, ja joihinkin väreihin. KAMPAAJASI osaa silloin varautua, ja tehdä oikeat valinnat aineiden suhteen.

PIIMAA, JA MUUT HIUKSIA ja kynsiä "kuntouttavat" aineet liiallisesti, tai pitkäaikaisesti nautittuina, saavat hiuksen kunnon niin "kovaksi", ettei siihen pure välillä minkäänlainen käsittely. Suosituksena onkin käyttää kyseisiä aineita kuuriluontoisesti. "YLIKÄYTTÄJÄ" huomaa kiharoiden valahtavan suoriksi, tai värin pakenevan hiuksista pikavauhtia. YLIKUNTOISIIN hiuksiin ei saa kunnollista käsittelyä, vaikka ne suorina ja värjäämättöminä kiiltelevätkin.

" NAISTENPÄIVÄT" ovat huono valinta kiharakäsittelylle, välillä permanentista tai pehmennyksestä tulee vähemmän kestävä kyseisenä aikana laitettuna.
HORMOONIEN heittely ei paranna lopputulosta, hormoonitoiminnalla on voimakas vaikutus hiuksiin, epätasapaino hormoonitoiminnassa saa aikaan yleensä hieman voimakkaampaa hiustenlähtöäkin.


SAMOIN ON FLUNSSAN laita, odota viikko tai pari, eli ota väri tai kiharat vasta kun tauti on ohitse kunnolla. Saat taatusti paremman lopputuloksen.

ODOTUSAIKA on parempi hiusasioiden hoidon kannala, kuin synnytyksen jälkeinen aika. Synnytys rasittaa elimistöä aika tavalla, ja se heijastuu hiuksiin. Ota siis hiusten kohennus ennen laitokselle menoa.
Huonovointisen odottajan keho ei ole ok, joten käsittelyjen kestävyys voi olla normaalia lyhyempi.

Yleensäkin kaikki yleiskuntoa rasittavat asiat heijastuvat hiuksissa, sen huomaa jo kotona. Masennus, mielipaha, ristiriidat ja hermoilu saavat hiukset tottelemattomiksi, kuten moni onkin todennut hiuksiaan laittaessaan.
Huomioi siis, että suuremmat "krempat" ottavat osansa hiusten kunnosta, ja se heijastuu monin tavoin hiustenlaitossa. Niin permanentissa, kuin värjäyksessäkin.

KAMPAAJA ei ole utelias kysellessään vointiasi, tai tiedustellessaan lääkitystäsi. Hän haluaa vain varmistaa, että tulee valinneeksi oikeat aineet juuri sinun hiuksillesi, saadakseen niihin onnistuneen lopputuloksen.

3/08/2011

Harmaiden hiusten vaalennusvärjäys



Harmaiden tai harmahtavankirjavien hiusten vaalentaminen antaa tasaisen tuntuisen lopputuloksen. Koskapa harmaiden joukossa aina pyrkii olemaan niitä entisen värisiä hiuksia, saa kirjavuus aikaan epämääräisen luonnonvärin. Miksi et siis korjaisi sitä mukavammaksi.

Älä aloita kaikkein vaaleimmalla värillä, vaan tyydy alkuun toiseksi vaaleimpaan sävyyn, jos sinulla on vielä omanvärisiä hiuksia 30-40 prosenttia. Tyvikasvu ei näy niin paljon .
Harkitse myöskin raidoitusta vaalealla värillä, tai raitavärillä. Hieno lopputulos tulee kohtalaisen tiheästä, noin sentin levyisistä ohuista "pikkulaatoista". Koko hiuksiston ilme puhdistuu, ja valon sekä varjon vaihtelu saa hiuksen vaikuttamaan kiiltävälle ja paksulle.
Pelkästään yksivärinen, hyvin vaalea/vitivalkea värjäys ei anna harmaalle hiukselle täyteläistä lopputulosta.
Ota huomioon kasvojesi ihon väri, kun valitset hiusväriäsi. Jos alkuperäinen värisi on ollut lämmin ruskea. tai muuten kultaan vivahtava, ei kasvojasi mitenkään pue hopeanharmaa tai grafiitinvivahteinen värisävy. EI; VAIKKA KUINKA PITÄISIT SIITÄ.

Väri saattaa olla tosi hieno naapurilla, vaan sinä et ole naapurisi, mieti siis oman laisesi sävy, korostaaksesi ihon heleyttä ja nuorekkuutta.

Harmaiden, tai osittain harmaiden vaalennus/vaaleaksivärjäys toimii käytännössä aivan samoin kuin muukin värjäystyö. Siis huolellinen levitys, ja riittävästi ainetta.
Mikäli etureuna hiuksissasi on täysin valkea, on viisasta aloittaa VÄRIN levitys siitä, näin värillä on aikaa vaikuttaa hieman kauemmin valkeassa osassa hiuksia.
VAALENNUS taas pitäisi aloittaa aina tummimmasta alueesta hiuksissa, ja päättää se vaaleimpaan alueeseen, näin toimien lopputulokseta tulee tasaisempi.

Punaiset värit korostuvan valkeaa, harmaata pohjaa vasten, varo siis "porkkanaefektiä" se ei juurikaan komista persoonaasi. Ja tyvikasvu on aivan kaljun oloinen aikanaan, punertavan heijasteen ansiosta.

Tuuheiden, lähes harmaiden hiusten vaalentaminen on ok, sillä niiden runsaus ei anna tarvetta tuuheusvaikutuksen lisäämiseen. Harvahkoissa hiuksissa vaalennus ei anna yhtä tuuheaa vaikutelmaa, kuin vaaleaksi värjääminen, valitse siis ohuille hiuksillesi aina vaalea väri, älä valkaisua.

HUOM!! ON AIVAN ERI ASIA VAALENTAA HIUKSET, KUIN VAALEAKSIVÄRJÄTÄ HIUKSET !

Vaalennuksessa ainoastaan poistetaan hiuksesta väri, vaaleaksi värjäyksessä hius saa lisää väripigmenttiä vaalentumisen yhteydessä.

3/07/2011

Värjäyskikkoja hiuksiin, kotikonsteja hiusväreille



Luonnonvärien taikaa!
Miten voi värjätä hiuksiaan ilman kaupasta ostettavia tuotteita. Kiintoisa ajatus, ja jo jonkun verran toteutettu myöskin Suomessa. Luonnon omista väriätuottavista kasveista valmistetuilla "värinesteillä" voi saada hiuksiin väriä, samoin kuin villalankaan.
Eli tutustumalla lankojen luonnonvärjäykseen, saa hyviä vihjeitä erilaisista värinvalmistustavoista. Löytää uusia väriyhdistelmiä, ja tietää mistä mitäkin väriä saadaan.

Hiuksiinhan ei tulikuumaa voi laittaa, joten hiusten luomuvärjäykseen menee tunteja. Vaikka olisi erikoistunutkin asiaan, kuten jotkut innostuneet kampaajat, niin aikaa ei voi lyhentää mitenkään.
Luonnosta peräisin olevat värikeitteet on sekoitettava johonkin niitä paksuntavaan aineeseen, kuten esim, jogurttiin, perunajauhoon, tms. sillä pelkän nesteen päässäpysyminen ei onnistu lainkaan.
Luomuvärien vaikutusaikaa on laskettava yleensä tunneissa, ei minuuteissa, parhaassa tapauksessa odotettavaa kertyy 2-3 tuntia.
Väri ei ole niin peittävää, kuin kaupoista saatava, ja tuntuu kuluvan pois joutuisammin. Kasvivärien pysyminen riippuukin paljon hiusten kunnosta ja luonteesta. Kuivissa hiuksissa väri imeytyy paremmin, samoin vaalennetuissa ja permanentatuissa.

Myöskin KREPPIPAPERILLA voi värjätä raitoja tai läikkiä hiuksiinsa. Kreppipaperi kastellaan ja viedään märkänä hiuksen ympärille, annetaan vaikuttaa, elikkä kuivua hiuksessa. Vaaleissa taatusti näkyvä ja pysyvä, ja tummissa vain hieman sävyä antava värjäysidea.
PUNAJUURI antaa erikoisen violettisen punasävyn, ei kuitenkaan voi suositella aivan vaaleaan, sillä tulos on aika erikoisen oloinen .
MUSTIKKAMÖSSÖ antaa mukavan sävähdyksen viileistä väreistä pitävälle, ja hoitaa samalla hiusta ja päänahkaakin.

Yleensäkin kaikki hyvin voimakasväriset aineet, kuten karamellivärit ( sekoitettuna pieneen vesimäärään+ jugurttiin+ hunajaan) antavat kokeilijalle mahdollisuuden melkeinpä millaisiin väriyhdistelmiin vain.

Kun rahanvähyys yllättää, näitä voi kokeilla aivan rauhassa, kunhan muistaa varoa oman allergiansa puitteissa.

Lisäksi GEELEIHIN voi sekoitella karamelliväriä ja tehdä niillä vaikkapa hiuksistonsa sateenkaaren kirjavaksi. Muista, etteivät karamellivärit lähde aina pesuissa kokonaan pois!!
Samaa ideaa jatkaa VEDENKESTÄVIEN TUSSIEN värjäysvoima, pois ei muuten lähde kovinkaan helposti, mutta hiuksiin vienti on helppoa. Piirrä vaikkapa pahvin päällä oleville hiuksille haluttu väri.

JA LOPUKSI, kestopitoa antaa vanhanajan konsti! Tosivahva sokerivesi, sillä saa niin virkkuutyöt, kuin hiuksetkin tärkättyä mihin muotoon vain. Käytä sokeriveden kuivaamiseen fööniä aina softerin kanssa, että muotoiltu malli pysyisi paikallaan kuivauksen ajan. Lisää sen jälkeen uusi kerros vahvaa sokerivettä suihkupullosta. Älä kastele koko hiusmassaa märäksi, vain pintakerros. KUIVAA. Toista sama muutaman kerran. Valmista tuli. ÄLÄ MENE SATEESEEN näin viimeisteltyjen hiustesi kanssa, saat koko sokerikuorrutuksen harteillesi sadeveden mukana.

3/05/2011

TOMAATIT puutarhassa


Nyt on sitten uudet tomaatintaimet aluillaan. Ensimmäiset sirkkalehdet ovat terhakkaasti pystyssä. Viime kevään tomaatinsiementen itävyyden yllättämänä oli varovainen määrän suhteen.
Laitoin ruukkuun pystyyn 5 vessapaperirullan pohjaa, täytin koko komeuden mullalla. JA SITTEN pistin joka tötteröön 2 kpl siemeniä. Ajatuksena saada pikkukasvit kätevästi aikanaan uudelleenistutukseen.

Nyt sitten olen saanut aikaan ihan sopivan määrän pikkutaimia, puolet tötteröistä on saanut 2 "vaavia" aikaan ja kahteen on tullut vain yksi asukki.
Nyt sitten näkee, kuinka ne saa siirretyksi tötteröineen uuteen suurempaan ruukkuun.

Viime vuodesta viisastuneen laitan lopullisiin ruukkuihin vain yhden taimen kuhunkin. Lehtihome kun viihtyy tiiviissä istutuksessa erittäin hyvin. Viime vuoden tomaatinkasvatus tuotti homekiusasta huolimatta hurjan sadon. Ihanan maun lisäksi kokokaan ei ollut vaatimaton.

Terttutomaatit taas olivat sitten sitä homeenkestävää lajiketta, se muuten piti paikkansa!!! Yksikään lehti ei saanut pilkkuakaan koko kesänä. Ostin siis yhden taimen, jossa oli aika komea sivuhaara kylkiäisenä. Varas, siis!
Myyjän neuvosta istutin hontelon ja pitkähkön taimen hieman makuulleen. Samalla sitten se sivutaimikin tuli mullan alle lähes puoliksi. Jätin se sinne, hieman sivulle pakotettuna. Alustana oli sellainen valmis kasvatuspussi, joka oli nostettu puisen lavan päälle.

Molemmat tomaatit lähtivät kasvuun vauhdilla, pää- ja sivutaimi. Tomaatteja ilmestyi kumpaankin varteen hienosti. En enää antanut uusien varkaiden lähteä kasvuun, vaan otin ne pois, ja laitoin kasvipenkkiin, ARVATKAAS MITÄ !!! Minulle kerääntyi näin kokonainen tomaattimaa. JOTEN; ÄLKÄÄPÄ HEITTÄKÖ NIITÄ YLIMÄÄRÄISIÄ ROSKIIN, vaan pistäkää kasvamaan.

Nyt sitten odottelen vain uusien alkujen voimistumista, istuttakseni ne ruukkuihin.

3/04/2011

Hiusten monisävyvärjäys, Värjää kotona!


Hiuksiin saa elävyyttä kahden tai useamman värin avulla, ei ollenkaan vaikeaa, mutta vaatii huolellisuutta.
Mieti millaista tekniikka käytät, jos haluat värien muuttuvan, esim. tummasta tyvestä punaisiin latvoihin. Kahden värin tekniikalla teet näin!

Valmista ensin tumma väriseos, mielellään perusväri, tai hyvin tumma kullanruskea. tasolta 4. Tarvitset tähän väripensselin, sillä millään pullasudilla työ ei onnistu.
Tee noin sentin välein jakauksia hiuksiisi, ja levitä niihin tyviosaan tummaa väriä.
Lyhyille hiuksille riittä noin 2-3 cm mittainen tumma osa, pidemmissä voi venyttä tummaa aluetta vaikkapa 5-7 cm mittaiseksi.
NYT SEKOITAT punaisen värin valmiiksi. Pese väripensseli ennen kuin aloitat sekoituksen. Työskentele osio kerrallaan ja levitä punainen ( tai vaikkapa vaalennusväri) latvaosaan, Jätä hiukset "pystyyn" värin levityksen aikana, älä siis paina niitä päätä pitkin. Levitä punainen (tai vaalennusväri) väri siten, että pieni osa siitä menee edellisen värin päälle. Anna vaikutusajallakin hiusten olla "pystyssä", tai ainakin kohollaan.

KÄYTÄ HUOMATTAVASTI erilaista/ eriväristä kakkosväriä, sillä vain hieman poikkeava väri ei näy lopputuloksessa juuri lainkaan.

SAMALLA TAVOIN VOIT TEHDÄ MYÖSKIN Vaalennusväreillä latvaa kohden vaalenevan värikimaran.

Samaa ideaa voi käyttää myöskin edestä taakse tummenevassa/ muuttuvassa värjäyksessä.
ALOITA NISKASTA ja laita alaosaan ensimmäinen väri.

EROITA ALUE 2, korvien ja ohimon puolivälistä päälaen tasolle, levitä tähän, pään ympäri kulkevaan osioon seuraava väri. Värin voit valita mielesi ja uskalluksesi mukaan, Voimakkailla väreillä herätät huomiota. Ota kuitenkin vähintään 2-3 tummusastetta vaaleampi/(tummempi) väri, jos haluat pitää päässäsi ainoastaan perusvärit, tai muuten neutraalimman väriskaalan.

ALUE 3, eli etuosa, värjätään viimeeksi. Käytä tähän osioon jälleen 2-3 astetta vaaleampaa väriä (tai muuten vain erillaista värisävyä). Älä sekoita värjättyjä osioita toisiinsa. Anna värin vaikuttaa tarvittava aika.

Huuhtele hiukset ensin nopeasti, etteivät värit sekoa toisiinsa. Huuhtelun jälkeen pese pääsi shamppoolla, ja laita viimeistelyhoito.

Saat aikaan hiukset, jotka voivat olla riemullisen hurjat, tai tyylikkään tasaisesti liukuvärjätyt, riippuen värivalinnoistasi.

Rohkeutta kokeiluihin, ilmettä kevääseen.....

3/03/2011

Hiusvärien pikapaikkausta


Jos tulee kiire lähtö, eikä mitenkään ennätä tyvikasvua korjaamaan, mitä tehdä??

Pika-apuna voit tehdä raitoja tyviosaan vedenpitävällä ripsivärillä, Valmiiksi laitettuun hiukseen vetelet sopivan ruskealla, mustalla ripsarilla tyvestä alkavia raitoja jakauksen kohdalle sopivin välein. Johan parani!
Käytä kuitenkin aina vedenkestävää väriä, sillä jos hikoilet, leviää väri muuten hiuksiin ja päänahkaan.

Toinen pika-apu on sekoittaa väriä pieni määrä kampausvaahtoon, tai geeliin, ja hieroa sillä tyvikasvua hieman näkymättömämmäksi. Väri ei jää hiuksiin, vaan lähtee pesussa pois. Äla levitä tätä väriä jo värjättyyn osaan, jos et halua siihenkin lisäväriä.

Koko hiukseen saat värillisen kampausvaahtoefektin edellä kuvatulla tavalla. Huomioi kuitenkin, ettei tämä väri ole kovin pysyvää, ja irtoaa tyynyliinaan nukkuessa. Kehoitankin pesemään hiukset ennen vuoteeseen menoa.
Myöskin sade irroittaa näin saatua komeutta.

Komeat raidat kertakäyttöön saat myöskin ripsivärillä raidoittaen, ripsarityylisiä hiusten pikaraidoittajia on myöskin kaupan, vaikkakin harvoissa paikoissa.

Tee AINA ripsariraidat valmiiksi laitettuun hiukseen, ja anna niiden kuivua ennenkuin kampailet tai asettelet niitä paikoilleen viimeiseksi loppusilaukseksi.

Karamellivärillä voit loihtia erityyppisiä väriefektejä hiuksiisi, käytä apuna vesivärisutia, ja sekoita väri hyvin pieneen ( muutamia tippoja) vesimäärään. Kuivaa föönillä saman tien värjätty osio, ettei väri leviä kauttaaltaan koko alueelle.
KARAMELLIVÄRI ottaa kiinni hiukseen, eikä lähde seuraavassa pesussa pois, mutta vaalenee hissukseen.

Vappuhulinoita värien kera !!!

3/02/2011

Harmaiden hiusten värjäys

Suosittelen harmaiden hiusten värjäyksessä käytettäväksi perus-sävyjä, tai sitten puoliksi perusväriä ( tasoltaan 9-6:teen) Nämä tummusasteet käyvät vaaleista-keskivärisiin hiuksiin. Lisäksi toinen puoli sitä haluttua sävyä, esim,Kuparinvaaleaa, kuparinruskeaa, mahonginpunaista tms. samalta tummuusasteelta, kuin perus-sävykin.
Näin ei tule muuttaneeksi lähes valkeita hiuksiaan yllättäen liian räiskyviksi.

Lisäksi on huomioitava se seikka, etteivät kevytvärit pysy pitkään harmaantuneessa hiuksessa, eivätkä myöskään peitä sitä täysin. Mikäli haluaa läpikuultavaa, ja kevyesti peittävää väriä, voi kokeilla ensin kevytvärillä.
Poikkeuksena joihinkin harmaisiin hiuksiin kevytvärikin tarttuu hyvin, kevytväristä ei myöskään jää niin selvää kasvurajaa, kuin kestoväristä.

Täydellistä peittoa hiuksiinsa saa vain kestovärillä. Se tarttuu harmaisiin pysyvästi, ja jättää selkeän, terävän värirajan tyvikasvulle. Kestovärin uusiminen on lähes pakollista tyvikasvun hohtaessa valkeana.

HUOMIOI AINA VÄRIÄ VALITESSA TUMMUSASTE; liian tumma väri jättää selkeämmän tyvikasvun, kuin asteen pari vaaleampi.

Harmaat hiukset näyttävät ohuille joskus siitä syystä, että iho heijastaa punestavaa pohjaväriään valkeaan hiukseen. Harmaiden värjäys vaalealla värillä antaa erittäin paljon tuuheamman vaikutuksen, vaikka ei muuta tummuutta kuin asteen verran tummemmaksi. Väripigmentti antaa tuuheuden vaikutelman, sillä valkea hius ei enää heijasta ihon väriä, ja lisäksi väri antaa hiukseen jämäkkyyttä.
Helpotuksena vaaleassa värissä on myöskin kasvurajan vähäinen näkyminen. Toki se sieltä esiin tulee, mutta ei ole niin häiritsevä, kuin tummemmissa väreissä.

Vaaleista väreistä voi suositella luonnonvaaleaa, tai hiekanvaaleaa, tummuustasolla yhdeksän (9-8 ). Lämmintä sävyä antaa kullanvaalea , tuhkasävyjen valinta tuo joidenkin kasvoille harmahtavan heijasteen, joten alkuun kannattaa kokeilla perus-sarjan vaaleita värejä, ennen tuhkaisiin harmaisiin siirtymistä.

Iloisia kokeiluhetkiä värjäreille !!!