5/24/2011

Hiustenpidennykset / tuuhennukset / rastat : keratiinit vaiko teippilisäkkeet?

Hiusten tuuhennuskäsittelyt ovat arkea nykyään. Lähes jokainen julkimo, jokainen esiintyjä, on  tuuheuttanut hiuksiaan lisätupsuilla. Osa on hankkinut rastat.  Miksi tyytyä surkean lätsähtäneeseen hiuskuontaloon, kun voi olla leijonanharja ?


Värinkin voi valita mieleisekseen, raidat tulevat kaupan päälle! On jokaisen oma asia, miten haluaa hiuksensa pidennyttää. Keratiinien laitto vie aikaa huomattavasti enemmän, kuin teippilisäkkeiden teko.
Keratiinitupsut kiinnitetään kuumentamalla keratiini, ja "liimamalla" se sitten omien hiusten tupsuun kiinni.  En suosittele tätä lisäysmuotoa kotikokeiluihin, sillä se vaatii kokemusta jonkun verran enemmän.Keratiini nimittäin sotkeutuu helposti muuhun hiusmassaan, mikäli sitä ei käsitellä taitaen.
Mukaan voi ottaa muutamia rastoja, tai sitten pistää villisti koko pää  täyteen niitä.

Keratiini on kovaa jäähdyttyään, joten aran päänahan omaavat ovat kärsineet sen painelusta, ja pistelyn tapaisesta tunteesta. Keratiinien poisotto vie myöskin aikaa jonkun verran enemmän verrattuna teippeihin. Poisotto tietenkin tulee tuntiveloituksena asiakkaalle. Keratiinitupsuja ei juurikaan  laiteta uudelleen, vaan hiukset on ostettava jokaisena laittokertana. On mahdollista laitattaa uusi keratiini tupsuihin, mutta sekin vie aikaa, ja aika on rahaa, kuten jokainen tietää.
Keratiinit on uusittava n. 2-4 kk välein. Riippuen siitä kuinka pitkää tyvikasvua jaksat katsella. Osa keratiineista yleensä putoilee itsestään, mutta niitä voi laittaa lisää välilläkin, jos sille tuntuu.


 Teippien laitossa tulee kerralla kunnolline "tupsu" hiuksiin lisää. Teipatut lisäkkeet voi laittaa uudelleen , hiusten kasvettua, joka tietenkin myöskin laskee kokonaiskustannuksia. Teippien kiinnitys on myöskin nopeampaa, joten siinäkin tulee säästöä laittoajan kustannuksissa. Teipit pysyvät asiallisesti ammattitaidolla laitettuina 2-4 kk. Riippuen omasta "kotihoidostasi" ja käsittelystäsi. Samat sanat tietenkin niiden keratiinienkin suhteen.

Teippien kanssa on elettävä samoin kuin keratiinienkin, ei rasvaisia hoitoja tyveen, ei kammalla repimistä, pesu lisäkkeille tarkoitetulla shamppoolla, tai muuten hyvin hoitavalla. Erikoishoito pesun jälkeen, jotta lisäkkeiden erittäin paljon käsitelty hiusmassa voisi hyvin, ja kiiltäisi kuin omat hiukset. Hiukset on myöskin selviteltävä varoen, mutta kunnolla, muuten tyville tulee huopuneen näköisiä takkukohtia. Nukkumaan ei koskaan saa mennä kosteilla hiuksilla, vaan ne on kuivattava täysin kuiviksi, sekä kiinnitettävä leteille, mikäli ne ovat niin pitkät, että se on mahdollista.

Pidennykset voi myöskin tehdä ns, ompelupidennyksinä. Siinä tehdään ensin omiin hiuksiin kiinteä päätä pitkin tiiviisti kulkeva letitys. Se kiinnitetään kumilenksulla, ja ommellaan vielä varmuudeksi puuvillalangalla . Letitykset lähtevät korvilta keskelle, jossa ne yhdistetään.  Letin teon jälkeen neulotaan siihen kiinni lisähiukset, jotka ovat jo valmiiksi kiinni nauhamaisessa pohjassa. Muista päättää ommel hyvin, samoin aloituksessa, pidä huoli ompeleen kestävyydestä. Mikäli ommel löystyy hiuksisto liukuu hissukseen päästäsi.
Tämä on näistä kolmesta kuitenkin se helpoin mahdollinen tapa lisätä kotona hiusmassaa. Itse ei sitä pysty tekemään, kaveri on kullan arvoinen tässä asiassa.
Lettikerroksia voi tehdä senverran kuin haluaa, mutta varo takaraivon pyörteen kohtaa, siihen ei juurikaan kannata lisätä hiuksia, sillä lisäyskohta tulee näkyviin aivan varmasti.



Kaikki kuvat ovat netistä, joten sieltä voi vielä hankkia lisätietoa kyseisestä asiasta. Etenkin ompelupidennyksen teosta oli hyviä neuvoja ihan kuvineen.

Myöskin lisähiusten hoidosta, ja käsittelystä löytyy tietoa aika tavalla. Oman hiuslisäyksen hintaa kannattaa kysellä muutamista paikoista, sekä tietenkin tuttavilta, joilla varmaan on joitakin kokemuksia asiasta. Kampaamokoulujen taksat ovat kuitenkin monesti aika edullisia, älä siis unohda kysyä sieltäkin.

Hintaan vaikutta myöskin lisättävien hiusten laatu. Hennommat, pohjoismaiset hiukset maksavat enemmän, kuin karkeat eteläiset, joista on erikoismenetelmillä "vuoltu" pois muutama suomukerros hiuksen "pehmittämiseksi" eurooppalaiselle sopivaksi.
Oma käsittelysi, ja hoitosi on silti suurin vaikuttava tekijä uusien hiustesi kunnon säilymiselle. ÄLÄ LINTSAA SIINÄ ASIASSA KOSKAAN ! Se on sama, kuin heittäisit rahasi kaivoon!

5/22/2011

Kalansilmä-lisäke, kuvausta pikkurahalla laaja-alaisesti.

Kalansilmäobjektiivin huikea hinta, verrattuna sen käyttöön, on saanut minut aiemmin luopumaan ostoaikeista.



Nyt kuitenkin Huuto-Netin kautta ostin kokeeksi Haman kalansilmälisäkkeen. Koska hintaa tuli 25€, en siis ajatellut hurjasti häviäväni, jos sieltä sitten tulisikin susi.
Yllättäen lisäke tekee ihan siistiä jälkeä, 35mm lasin nokalla se estää vastavalosuojan käytön, mutta voihan sitä varjostella sitten vaikka kädellä. Kierteenä siinä on välirenkaalla 52mm.


Maailma siis pyöristyy ja tuntuu olevan koko alueelta kohtuullisen terävä, aukkona f8. Kuvia on pienennetty, joten taso on tietenkin sen mukainen, mutta saa näistä sentään jonkunlaisen käsityksen kyseisestä lisäkkeestä.
Kuvat ovat oikeastaa omalaatuisella tavalla kiehtovia, koska niiden pyöristymisen vuoksi tulee kiinnittäneeksi eniten huomiota keskiosaan. Niimpä niillä on helppo korostaa jotain tiettyä asiaa.
Kuvat kuitenkin näköjään pitää ottaa melkein lähimmässä kohteessa kiinni, kuten vene, tai tuomenkukat.
Metrin vetäytyminen taaksepäin viekin sen lähelle tarkoitetun kohteen lähes puolimatkaan.

Kivoja kokeiluja on mukava tehdä, kun hintakaan ei päätä huimannut. Käyttöä tulee varmasti sen 25€ edestä, senverran hauskoja nuo "pallokuvat" ovat..

5/20/2011

Kasveja paahteiselle rinteelle, kriikuna.

Kerttu-luumu kukkii, aikoja ennen muita Kriikunoita sekä luumupuita  löytyy netistä, samoin kuin niitä niittysiemeniäkin, jotka ostin täältä  .

Kylvetty on, siis ne niittykukkien siemenet, siihen paahteiseen rinteeseen. Nyt odottelen mitä tapahtuu, joko kasvua tulee tänä vuonna, vai näkyykö tuotos vasta ensi kesänä.

Yllättäen viihtyy Kriikuna aika onnettomissakin olosuhteissa, sen voi aika mukavasti istuttaa paahteiseenkin paikkaan. Istuttamisen yhteydessä on vain muistettava kaivaa kunnon kuoppa, se tarkoittaa SUURI, Joka sitten täytetään kunnollisella mullalla. Kunhan kriikuna siihen juurtuu, sen kasvua ei sitten enää kuivuuskaan tunnu häiritsevän.

Muut luumut ovat hieman vaativampia paikan suhteen, siis muista ostaessasi hankkia se aito suomalainen KRIIKUNA ! Kriikunan taimia saa kyllä tuttavilta, sillä sen taipumus on levitellä itseään juurivesoilla sinne tänne. Olen siirtänyt 2-3m korkeita kriikunoita ihan hyvin tuloksin. Kunhan sen alkukastelun hoitaa noin kuukauden kahden ajan, eli sitten kun puuhun alkaa tulla sitä uutta kunnon kasvua.

Kaiken lisäksi kriikunat kypsyvät ajoissa, luumujen vielä ollessa raakoja. Ei ole mennyt yhtään kesää, etteivät kriikunat olisi ehtinet kypsyä.

5/16/2011

Kuvat.fi, oma kuvasivusto

Valokuviani voi poiketa katselemassa
omalla Kuvat,fi sivustollani
Mukana niin Suomi, kuin Espanjakin.




Kuvasatoa on myös mietteineen patikointireissuilta Espanjasta. Enemmän Aurinkorannikon reissuista. Petri Korpelan kirjan kohteita on mukana. Toisaalta olen kulkenut täkäläisiä reittejä ilman kirjaakin. Täällä reittien polut muuttuvat aina sateiden, ja kasvullisuuden mukaan, niillä harvakseen kuljetuilla reiteillä, joten kulku ilman GPS-laitetta, Korpelan: Espanjan Aurinkorannikon patikkareitit, kirjan mukaan, saattaa viedä "joron jäljille".

Kuvattavaa tietenkin löytyy lähes kotiovelta, kuten toukkakuvani, jotka otin terassin suuresta kukkaruukusta kasvavien krassien lehdiltä.




Suomen illat ja aamut ovat aina jokaisen tavoitettavissa, samoin ne perhoset ja itikat. Ilman makrolinssiä olen päätynyt jatkeiden käyttäjäksi, on halvempaa, ja ihan hyvää jälkeä niilläkin tulee.

5/15/2011

"Liskokuvia", Kekko

Terassille oli sitten ilmaantunut lepäilevä vieras. No, ei vapaaehtoisesti, sillä kekot ovat tosi vikkeläjalkaisia, ja hankalia kavereita kuvata.Ne eivät odottele kameran rapsautusta ilolla.


Tämä yksilö ei mennyt enää mihinkään, hengettömänä sitä sai vapaasti tarkastella. Kekkojen jalat ovat merkilliset, lamellipohjaiset, erittäin pitävät seinillä kiipeilyyn, joten oletankin tämän joutuneen jonkin pikkuhaukan rusikoimaksi.



Kuten kuvastakin huomaa, on kekko joutunut koville jo ennen kuolemaansa. Häntä on menetetty, ja uusi oli kasvamassa tilalle.
Kekkojen oleskelu parvekkeilla ja terasseilla on aika mukava asia. Ne nimittäin pyydystävät kaikenlaiset itikat ja muut ei toivotut "vierailijat". Niitä ei yleensä karkoiteta pois. Kekko myöskin vaihtaa väriään sen mukaan minkälaisella alustalla se on. Hieman samaan tapaan kuin kamelontti, mutta ei niin tehokkaasti. Harmiton eläjä, sen voi todeta.

5/11/2011

Panoraamakuvia

Valokuvien panoraamamuodostus on kohtuullisen helppoa sitä varten luoduilla ohjelmilla. Monet ovat myöskin ilmaisia. Mikä helpottaa alkukokeiluja.




Tässä sellainen "alkio" . Nopeasti kasattu, mutta ainakin laajuutta löytyy.

Esim.Windowsin valokuvatoiminnoissa on hyvin helppo panoraamankokooja.Kaiken lisäksi se tulee ihan omia aikojaan Windowsin asennuksen mukana.

www.kolumbus.fi/~g633951/atk/panoraamaCS.htm ,ohjeita löytyy netistä. Edellinen on oje Photoshopille.
http://vekotus.org/wp/tag/panoraamakuva/ tässä taas kuvaa eräs käyttäjä omia kokemuksiaan, ja linkkejäkin löytyy sivustolta.

Moni ohjelma tietenkin tekee sitä suoraa pötköä, vaan osassa on mahdollista latoa kuvia niin ylös alas, kuin vinoonkin.
En osaa sanoa onko laajakulmainen objektiivi sitten sen parempi?!?!
Ainakin näin tulee laajiskuva huomattavasti halvemmaksi. Kun ei ole mikään huippukuvaaja, tyydyttää varmaan monesti tämä ns. "köyhänmiehen" laajis monien tarpeet.

Muista kuitenkin ottaa kuvat samalla tasolla, sillä muuten tulee aika poukkoilevaa jälkeä lopputulokseksi.

5/10/2011

Edullisia kameratarvikkeita

Jotenkin pomppasin seuraavalle sivulle, etsiessäni Nikkor 70-300mm vr objektiivia. Kaipailisin lisään pituutta sen 200mm lisäksi. Jos jollakulla muuten sattuu olemaan "pölyyttymässä" vaikka vanhempikin putki, puhtain linssein, ilmoitelkaas tänne!!!! Tietenkin 400mm päättyvä olisi vielä parempi, vaan se hintakysymys, siitähän se aina kiikastaa.
Jos ei rahasta olisi kiinni, niin valovoimaista 400mm päättyvää objektiivia olisin ostamassa jo tänään!!
Vaan unelmiahan sitä aina pitää olla, keski-ikäiselläkin, mihin maailma menisikään ilman unelmia ?!?!

Seuraavassa paikassa maksaa NIKKOR 70-300vr 375€
Nikkor 55-200 obiskasta riippuen 177€/152€
Kumpaankin tietty ne postarit !





Hollanin markkinoita  Tästä linkistä!!!

No, Ebay on sitten ihan oikeasti kohtuuhintainen, Eikä postaritkaan päätä huimaa!












Hinnat Hollannissa ovat näköjään ihan eri luokkaa kuin meillä. Tulee tietenkin ne postikulut, vaan jos muutenkin matkailee maailmalla, voihan siellä poiketa täydentämässä kalustoa.


Tietenkin hintojen luvatussa maassa, Andorrassa, on aina aletunne. Kaiken lisäksi kauppiaat ovat toisin paikoin myös tinkimistuulella. Onhan siellä liikettä vierivieressä, joten ei ihme.

" Itikkakuvia "


Kaikennäköisiä kehtoja sitä perhollakin voi olla.


Toiset taas ovat muuten vaan pieniä.


Sitten on näitä ahkeria otuksia, joita ei oikein kameralla kiinni meinaa saada.


Ja loppujen lopuksi tämäkin kaveri meni menojaan kohtuullisen vauhdikkain loikin. On se itikoiden kuvaus äkkinäistä puuhaa....

5/04/2011

Viiniä, milloin käyttäisi, milloin ei.

Milloin siis voisi ottaa,noin sääntöjen kanssa, viiniä! Kyllä se aika mutkallinen juttu onkin. Seuraavassa on tuon kultaisen Sääntö- ja käytöskirjan ohje.








ÄLÄ TARJOA/KÄYTÄ VIINIÄ, JOS RUOKANA ON:

- Vihannessalaatia,kun kastikkeena on etikka/sitruunakastike
- Munaruokia, muna pilaa hyvän viinin maun
- Omenien kanssa
- Savustettujen ruokin kera (korkeintaan sherryä)
- Sitrushedelmien, tai ruokien joissa on voimakas sitrusaromi.

Näin sitten päästään siihen ongelmaan, mitä tarjota, jos juhlat ovat kotona. Ruokalistaa voi suunnitella, edellisen huomioon ottaen, sellaiseksi, ettei tarvitse miettiä mitä juomaa tarjoaa.
Onhan vesi kuitenkin sentään loistava vaihtoehto edellisten kanssa!! Ongelmia ei tule ja lähes kaikille käy vesi, sillä en ole kuullut ihmisten olevan sentään vedelle allergisia. VIINILLE kylläkin.

Nykyään KUOHUVIINIÄ voi tarjota läpi koko aterian, näin olen kuullut.

5/01/2011

Perhosia puutarhaan

Perhoshoukutin löytyi eräältä puutarhasivulta, ja sitä ajattelinki kokeilla heti, kun perhosia alkaa hieman runsaammin lennellä.


PS!
Perinteinen konsti houkutella perhosia on sekoittaa ykkösolutta ja vähän siirappia, hiukan hiivaa ja imeyttää seos kuiviin omenanviipaleisiin, niin eiköhän tule perhosia!





No niin, siinä se on, kopioituna. Jokainen vaan liottelemaan niitä kuivia omenansiivuja, ja sitten sinne puutarhaan jonkin kepin nenään, ja siinä onkin sitten kasveille pölyttäjiä.

Mikä parasta, ne lepattava lentäjät ovat todella kauniita, kuin koruja. Siinä aika rientää, kun seurailee perhosten kisailua kukilla.