7/25/2011

** Sammalia **

Sammalten kauneutta ei aina kulkiessaan huomaakaan. Ne kun kasvavat niin matalalla, ja silmä etsii enimmäkseen omalla tasollaan.
Tämäkin jäkäläpallo oli kuin koru kiven kupeessa.

Metsässä on alkanut sellainen sammalkikinta, tai miksi sitä nimittäisi??
Erikoisia pölytysmuotoja on joka sammaleella ja sammaleen tapaisella.




Vai mitä mieltä olette tästäkin somasta ruskeasta tupsurivistöstä?

Kaiken lisäksi ovat korennot aloittaneet oikein kunnolliset lennostoharjoitukset, ja niiden vauhti on melkein suihkukoneen tasoa.

Kesä on mukavaa aikaa, kuvaajalle, muuta ei voi sanoa.

7/07/2011

* Maanparannusta** arvauksella !!!!

Kyllä maanparannukseen jotain muuta kikkaa täytyy olla. Pussitettua kananlantaa on kokeiltu maan kunnostukseen, vaan sitähän olisi ajettava litratolkulla, jotta jossain tuntuisi. Mistä sen edes tietää onko mukana muuta kuin karmea haju???   Ainakaan meillä ei kasvisto ole mitenkään riehaantunut kasvamaan.
kana.jpg
Kaiken lisäksi hintakaan ei ihan mitätön ole. Maanparannuksen saloihin ei tunnu olevan kunnollisia ohjeita. Pikkuhiljaa olen kallistumassa niiden yleislannotteiden puoleen, sillä niistä oli sentään näkyvää hyötyäkin.

Kalkkia on lisätty ohjeiden mukaan, hakettakin, ja lehtikompostia, joten kyllä jotain pitäisi näkyä työn tuloksena. Onhan täällä tietenkin maa aika hapan, etenkin, kun tontilla kasvaa muutamia mäntyjä, jotka pudottelevat neulasiaan maahan. Luulisi kuitenkin kalkituksen sitä tasaavan.
Ennen kasvoivat kukat ja tillit loistavasti, vaan nyt???? Kaikki ovat jotenkin huonon kasvuinnon yhteisrintamassa. Tillikin kitkuttaa niin surkeana, ettei moista luulisi ollenkaan tillin sukuun kuuluvaksi.
Penkkiä on vaihdettu, on kylvetty aurinkoon, puolivarjoon, varjoon. Sama juttu, kasvaa kituen. Kuitenkin valmiina ostettujen tillipurkkien tillit voivat paremmin, kuin kylvetyt ?? Miten on selitettävissä niiden kasvu kasvimaalla??

Maa taitaa olla ikääntynyttä, mutta luulisi senkin alkavan uuden elämän, vaikka sitten keinolannoituksella, kun kerran "kanankakka" ei suurempia muutoksia tuonut tullessaan.

7/01/2011

* Halpoja lentoja** Ihmisille ja koirillekkin**


Lentoja on , ja halpojakin ihan joka puolelle. Vaan aina netissä. Se on tietenkin internettiä käyttämättömän kannalta harmillista. Lisänä tietenkin pitäisi olla maksukortti, ja mielellään nettipankkikin :))

Kun Helsinki-Malaga lennot saa edestakaisin 160 €, jopa lähes 100€, niin on puhuttava jo edullisuudesta. Mukaan voi ottaa koneeseen 10kg matkatavaraa, ja ruumaankin menevä lasti on kohtuuhintaista.  Norwegian lentää kunnollisilla koneilla, ainakin niillä kerroilla joilla olen yhtiötä käyttänyt. Palvelu on jonkun verran parempaa, kuin RyanAirin, siis kentällä. Lennoilla ei palvelun suhteen ole kummassakaan moittimista. Jalkatilat ovat myöskin olleet aivan samat, joten edes siinä ei ole plussaa kallimpien lentojen suhteen.

Kun näitä edullisa lentoja löytyy lähes joka puolelle Eurooppaa, ja kauemmaksikin, kannattaa  miettiä, millä lentää. Palveluhan koneissa on ihan yhtä hyvää, lensi sitten kotimaisella, tai ulkolaisella yhtiöllä.
Koneiden kunto on ollut aina hyvä, vaikkakin pahat kielet väittävät halpislentoja lennettävän  huonokuntoisilla, ja sisätiloiltaan rähjäisillä koneilla. Moottorien osaltahan ei voi päältäpäin sanoa mitään, mutta eivät ole ainakaan nuo pudonneet koneet olleet meiltä lentojaan tekevien halpisyhtiöiden koneita. Ehkä sen pitäisi jo kertoa jotakin ihmisille siitä turvallisuudesta.

Air Finland jää kyllä hinnoittelussa jälkeen, ja matkatavaratkin maksavat enemmän, kuin Norwegianilla.
Eläinten kuljetus on edullisinta Norwegianin lennoilla, joten sinne kannattaa varata paikka, jos on kookas kotieläin, taikka niitä on parikin kappaletta. Säästö on melkoinen sen suhteen. Eläinpaikat muuten kannattaa varata ajoissa, mukaan mahtuu vai muutama "kultapala".

Monelle tietenkin myöskin aikaisempi tulo Helsingin päässä on mukava. Aikatauluissa pysyminenkin tekee asiaan plussaa, eipä sitä juuri iloa tunne, jos odottelee 3-4 tuntia lentoaan.

Osalla lentoyhtiöistä yhden suunnan lento näyttää aika hintavalle, mutta tarkasta aina meno-paluulentojen yhteishinta, Saatat yllättyä sen edullisuudesta. Hinta putoaa jopa puoleen.

Hotellien varaus kannattaa halpalentoyhtiöiden kautta, vaikka ei lentäisikään.  Hotellivalikoima on kattava ja runsas, huippuhienoista vaatimattomiin.  Hinnat ovat todellakin kilpailukykyisiä, jos vertaa niitä Booking firmojen vastaaviin.
Joskus ihan tulee mieleen käydä varta vasten tutustumassa kaupunkeihin, kun majoitus on edullisimmillaa 25-30€ luokkaa yöltä. Kun käyttä hyväksi niitä tarjoushintaisia lentoja ja edullista hotellimajoitusta, ei kaupunkivisiitti tule päätähuimaavan hintaiseksi.

Rovaniemelle, Joulupukin maahan, tulee lento halvemmaksi, kuin oma auto. Hotellienkin tarjonta oli loistavaa, hinnoiltaan, joten koko matka 2:lla yöllä maksaa vain alle 100€. ELÄKÖÖN  Norwegianin kotimaan hinnoittelu täällä Suomessa.