8/29/2011

*Permanetti, afrokiharaa**

Afropermis on normaali, erittäin kihara permanentti, siis tehdään pikkurullilla. Kiharuusasteita on useita. Joillekin jo normi keskinkertainen permanentti on sitä afroa, toiselle vaatimus on minipienillä rullilla tehty, oikea afrikkalaiskihara. Pitkä kiertoaika pikkurullilla toki nostaa hieman hintaa, samoin hiusten pituuskin.

Afroa on hoidettava enemmän, kuin loivaa kiharaa, sillä se pitää hiukset niin tehokkaasti koholla päänahasta, etteivät ne pääse rasvoittumaan normaalisti. Myöskin joka-aamuinen kastelu vedellä kuivaa hiusta tehokkaasti.
Afrokiharojen kostutukseen on parasta hankkia hoitosuihke, mikäli hiukset suorina ovat olleet olkamittaiset. Ilman kosteuttavaa suihketta niistä saattaa tulla liian kuivat, ja siten pörröiset.
 Lyhyiden ja pitkien afrokiharoiden hoito on muuten sama, siis pesu hoitavalla shamppoolla, tai pesevällä hoitoaineella. ( pesevää hoitoainetta suosittelen kuivien hiusten omistajalle varauksetta)
Käytä aina hoitoa permanentattuun hiukseen pesun jälkeen.

Sitten sen afron "kampaus" !!
Selvittele hiukset kosteana, lisää niihin hoitosuihketta latvaosaan selvimisen yhteydessä. Anna kuivahtaa hetkinen. Kun hiukset eivät enää valu vettä, ovat siis vielä nihkeät, lisää kampausvaahto, muotoileva suihkegeeli, tai kampausneste. Puristele käsin hiukset siihen muotoon kuin haluat. ÄLÄ SIIS KAMPAA TAI HARJAA ENÄÄ TÄSSÄ VAIHEESSA !!

Anna kuivua rauhassa aivan kuiviksi sekoittelematta hiuksiasi kuivumisen aikana.

NYT SEURAA SE VIIMEINEN MUOKKAUS :
Ota käsiisi vahaa, hiusrasvaa, silkkitippoja tms. pieni määrä, ja pöyhi kiharasi käsin sopiviksi omaan malliisi.
Käsittele vaikkapa neljännes pitkistä hiuksista kerrallaan. Rutistele, pyörittele, ja muokkaa, aina käsin!
Voit vielä suihkaista vaikkapa kiiltoa, tai kevyttä hiuslakkaa hiuksiin.

Afro on sitä kauniimpi, mitä kiiltävämmät hiukset ovat. Tummaihoiset käyttävät muotoiluun jopa oliiviöljyä.

Kun kyllästyt afroon, sen voi suoristaa, vaikkapa ihan suoraksi. Aikaa ei kulu kuin noin tunti, mutta huomioi, että tämäkin suoristus on yksi hiusta rasittava käsittely. Vastaava kuin permanentti, vaikkakin nopeampi tehdä. Hoida siis hiuksiasi 2-3 kertaa syvähoidolla pesujen yhteydessä sen jälkeen.

HUOM ! ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ KAMPAA TAI HARJAA KUIVAAN AFROON. Se kadottaa kauniin kiharan ja tekee hiuksistasi pörröpilven.  Toki sekin saattaa olla jonkun mieleen, ja on taatusti persoonallinen. Tosin pidemmissä hiuksissa saatta olla paikallaan koota niitä sen jälkeen jollain tavalla.

8/25/2011

Vaalennettujen, tai vaaleaksivärjättyjen hiusten AURINKOKIELTO

Aurinkoon ei siis mennä blondina hiukset suojaamattomina. Aurinko nimittäin kuivaa erityisesti vaalennettuja tai vaaleaksi värjättyjä hiuksia. 
Aurinkokieltoja pitäisi jakaa jo senkin vuoksi, ettei vaalean värin pikmenttimäärässä ole menetettävää. 
Jokaista haaleaa ja sävyttävää värihiukkasta tarvitaan, jotta hius olisi elävän näköinen. Kaiken lisäksi hiuksen vaalennus tekee siitä huokoisemman ja niinollen herkemmän auringon vaikutuksille.

Ole siinä sitten se hunajainen viehätys, tai helmenvaalea pohjolan blondi, kun aurinko paahtaa hennot vivahteet taivaan tuuliin.
Kaiken lisäksi se tuo esille sitä omaa piilopikmennttiä, joka suomalaisella tuppaa olemaan se kellervä, kuinkas muuten.

Mikä ihme se saa meidät luulemaan ettei aurinko vaikuttaisi muualle kuin ihoon??? Sitten syytetään värin valmistajaa/ kampaajaa huonosta väristä, joka ei pysynyt.  Ainoastaan musta ja sinimusta väri kestävät auringon haalistavaa vaikutusta kohtuullisesti, mutta silti hius kärsii, sillä käsittely värillä tekee siitä helpommin kuivuvan auringossa. Värin kiilto katoaa nopeammin, ja sävymuutoksiakin ilmenee aika helpolla.

Aurinkosuojat hieman auttavat, mutta liuottavat tietenkin jonkinverran väriä mukaansa. Kaunis, kiiltävä ja ihanasti sävykäs vaaleus siis VAATII  AURINKOKIELLON, jos sen sellaisena aikoo pitää.

Pörröisen, kuivan ja tottelemettoman blondin saat etelänlomalla 1-2:ssa päivässä, siitä aurinko, suolainen tuuli, ja merivesi pitävät huolen.
Suojaa UPEAT VAALEAT KUTRISI, huivilla tai hatulla, oman mieltymyksesi mukaan. Muista myöskin kunnollinen hoitoaine, ja keltaisuuden poistoon hopeashamppoo, kullan lisäykseen vaikkapa hunajanvärinen hoidon ja värin yhdistelmä.

Kiilto antaa sen viimeisen silauksen hiuksillesi, ne huomataan !!

8/07/2011

* Kuivat kesähiukset* Auringon polttamia**

APUA !!

Kesä on kuivannut hiukset, ja kampaus näyttää hurjalle. Suoristusrauta tai kiharrin  kuivaa kesällä tehokkaasti auringon haurastamaa hiusta. Karvat pitäisi saada ojennukseen, ja väriäkin olisi mukava tasoittaa.

Ei hätää!! Pari kertaa kunnon hoito, ja ainakin värin pitäisi onnistua. Samalla saat sitten sitä kiiltoakin.
Jos rahatilanne kiristää, voit tehdä kotona omat sekoitukset.
HOITO 1
Luonnonjogurttia 1dl
Hunajaa              2 rkl
½ erittäin kypsää banaania.
tai vaihtoehtoisesti munankeltuainen.

Sekoita aineet kunnolla, levitä pyyhekuivaan, puhtaaseen hiuksistoon, vaikutusaika n.30 min.

HOITO 2
oliiviöljyä
tilkka konjakkia
1 rkl sitruunan mehua
Levitä kuiviin hiuksiin, vaikutusaika vähintään 30 min.(Saunassa pidettävä pyyhettä hiusten suojana löylyn aikana.)
Lisää shamppoo ennenkuin kastelet hiuksesi vedellä, muuten öljy jää kiinni hiuksiin tiukasti.

Kokeile ensin kevyttä väriä, koska monesti kuivat huikset näyttävät paremmille saatuaan pelkkää kiilloitusta. Kestoväri kyllä hoitaa hiusta, myöskin, mutta on tietenkin raskaampi käsittely kuin pelkkä huuhtelu.

Kiiltoa saat myöskin pörröisiin ja kuivanoloisiin hiuksiin silkkitipoilla, älä kuitenkaan liiottele tippojen kanssa, voipi tulla aika lituskaa jälkeä. Mummun kiilloitusaine oli hiusrasva, ja tummaihoiset käyttävät öljyä, joka tipottain käsiin levitettynä, ja siitä hiuksiin vietynä hoitaa sekä kiillotta samalla. Manteli/jojioba Tai avogadoöljy on hiusystävällisempää kuin raskaampi oliiviöljy. Ne eivät litistä hiusta yhtä helposti.

Myöskin hoitoina edellämainitut öljyt käyvät hienosti ihan sellaisenaan. Muista silti laittaa se shamppoo ennen vettä poipesussa.