10/28/2012

Espanjan Koirat - Blogi: Uuteen ympäristöön

Espanjan Koirat - Blogi: Uuteen ympäristöön: Blogi muutti nyt tänne uuteen ympäristöön. Tuo Vuodatus missä ennen olimme oli täysin toimimaton. Ensin se oli poissa käytöstä yli kuukauden...

Nyt siis voi lueskella koirien kuulumisia, ja etsiskellä itselle sopivaa rakasta ystävää tätäkin kautta.


Yoni, 5kg.....

Oma pikkuiseni on Miian "löytö", tappotarhalta. Pieni, laiha koiruus tuli ystäväkseni helmikuussa -12.
En olisi uskonut koiran olevan niin helppo koulutettava, se oppi kaiken heti. Pissit ulos, ei hauku, tulee luokse heti pyydettäessä, antaa pestä, kuivata, föönätä, leikata kynnet ym...

En voi muuta kuin suositella koiran ottamista, siis löytökoiran, niin kiitollista eläintä ei taida olla missään, kuin rakastavan  kodin saanut hylätty. 
Sen silmät seuraavat emäntää, menipä hän minne vain, se ei jättäisi mitään sattuman varaan, ettei vain katoaisi jonnekin.  Tämä koira on niin ystävällinen kaikkia muita kohtaan, ettei tarvitse pelätä sen käytöksen puolesta. Se kulkee loistavasti myöskin hihnassa, vaikka pysyy vierellä ilman hihnaakin.


Zaika 10kg...

Pietarista tullut rouva, korkeus 28 cm, jolla on ikääkin n. 8-10 vuotta, on ollut arka. Hänen elämänsä on tainnut olla hyvin onneton ennen tänne tuloa. Vieläkin äkkinäiset kolaukset säikyttävät mummua aika tavalla. Ikä tosin on jo saanut kuulonkin hieman "väsähtämään" joten ihan kaikki kolaukset eivät enää vaikuta. Muuten siisti ja kiltti koira, vaikkakin alussa meni 3 viikkoa sen sisäsiisteyden oppimisen kanssa. Kun on viettänyt kuukausia tarhalla, ei luonto aina kerro, mihin hätä on hyvä tehdä. 


10/10/2012

SYKSYN TULLEN


Sammakkojen aikaa alkaa olla ohitse ja liikkuvatki aika rauhaisaan tahtiin. Suolla loikki tämäkin kappale ihan hissukseen, joten kuvaamiseen ei tarvinnut erikoista nopeutta.


Syys on loistavaa ja kimmeltävää aikaa. Värit toistuvat yöllisistä pisaroista uskomattoman kauniisti. Värikkäät lehdet luovat satumaisen tunnelman arjen keskelle, ja antavat lisävaloa muuten hämärtyvään syysaikaan.

Syystyöt puutarhassakin alkavat olla lopuillaan, ja se asettuu talviteloilleen. Sipulikukat odottelevat istuterttuina kevättä, toivoen, etteivät myyrät iske. Kasvilavakin on asetettu uuteen kuntoon mullan puolesta, ihan puuterhakirjan ohjeiden mukaan, jopa.

Osa monivuotisista siemenistä, siis ne jotka tarvitsevat sen kylmäkäsittelyn, on laitettu lavaan kevättä odottelemaan. Saahan nähdä mitä sieltä sitten nousee, aikanaan.
2 vuotta sitten maahan heitellyt villikukkien siemenet olivat nyt ensimmäistä kertaa kukkivia, ja lisää odottelen ensi kesäksi. Hidasta on tuon kedon kasvu, pitäisi siis niitä ketokukkien paikkoja suojella, jos sattuu omistamaan kedon jo luonnostaan.  Toisaalta on odottavan aika pitkä, sehän on todettu aina.

Vesiaihe on sekin puolivalmis, ja jatkoa tulee ensi vuonna. Kiviseen maahan sen kaivaminen käsin on ollut hyvö kunnonkohennuslähde.  Suosittelen lämpimästi kaikille kivirinteiden omistajille. Salia ei siis tarvita tämä'n lisäksi, säästyvät rahat niihin kasveihin kesän aikana siinä sivussa. :D