11/12/2014

Mukavat / Helpot / hiukset : Lyhyet vai pitkät ??


Lomalla kaipaa mukavia, helppoja hiuksia.
Seuraavat ohjeet lomamatkan hiuspulmiin kokemuksesta:

LYHYET:
 
Helppo juttu, jos omaa keskivahvat ja taipuisat hiukset. Ne ovat menokunnossa pelkällä kuivauksella,. Pehmeät, vaikkakin tuuheat hiukset painuvat pitkin päätä kosteudesta, pipojen painosta, laskettelukypärästä ym.

Näihin suosittelen tyvikohotusta edellisellä viikolla ennen matkaa. Tyvikohotus siksi, että laitto saattaa toimia myöskin pelkällä kuivaamisella föönin kanssa. Mikäli on intoa lisälaittamiseen, voi harkita myöskin joka toista rullaa kiharrettavaksi tyvikohotuksen lisäksi latvaan asti.  Eli tyvi, kokorullaus tyvi jne.

Lyhyessä hiuksessa toimii hienosti osakäsittely, mikä tietysti myös vaikuttaa hintaankin. Sivut ja niskan osuus  nuppiluun alapuolelta jätetään käsittelemättä.

 
Lyhyillä tarkoitetaan siis oikeasti lyhyttä hiusta. (kuva netistä) Jolloin muotoilu on nopeaa ja helppoa.
Pehmeisiin hiuksiin saa kyllä volyymiä kevyehköllä kiharruksella,  ja hieman lisäpontta värillä sen lisäksi. Raidat antavat jonkun verran karheutta, mutta todellista kestotukkaa ei pehmeän hiuksen omistaja oikeastaan saa mistään käsittelystä. Kohottavat, kosteudelta suojaavat vaahdot sekä muut lisätuotteen helpottavat kuitenkin hieman.

PITKÄT:

Pitkien hiusten kannalta on paljonkin hyvää sanottavana.  Ensinnäkin ne on helppo kietaista sykkyrälle, ponnarille, tai suoristaa sileiksi. ( luonnonkiharat pois lukien)  Ne ovat menokunnossa melkeinpä suoraan suihkusta, kevyellä kuivaamisellakin. 
Ainoa haitta on niiden pitkä kuivumisaika, joka ei etelässä haittaa, mutta pakkaskeleillä on ikävä viivyte. Joitakin sopivia menomalleja kannattaakin katsella jo kotona, ja varata siihen tarvittavat nipsut, tai koristeet mukaan, helpottamaan sitten tarvittaessa laittoa.

Kaiken kaikkiaan tosilyhyet poikahiukset ja pidemmät suorat hiukset ovatkin helpoimmat matkakaverit.  Ne välimuodot kaipaavat käsittelyä, ja vievät aikaakin jos iltamenoihin pitäisi päästä helpolla ja nopeaan.

 
Olipa loma sitten etelässä rannalla, tai lumen keskellä huolettomat hiukset tekevät elosta mukavamman.