7/07/2011

* Maanparannusta** arvauksella !!!!

Kyllä maanparannukseen jotain muuta kikkaa täytyy olla. Pussitettua kananlantaa on kokeiltu maan kunnostukseen, vaan sitähän olisi ajettava litratolkulla, jotta jossain tuntuisi. Mistä sen edes tietää onko mukana muuta kuin karmea haju???   Ainakaan meillä ei kasvisto ole mitenkään riehaantunut kasvamaan.
kana.jpg
Kaiken lisäksi hintakaan ei ihan mitätön ole. Maanparannuksen saloihin ei tunnu olevan kunnollisia ohjeita. Pikkuhiljaa olen kallistumassa niiden yleislannotteiden puoleen, sillä niistä oli sentään näkyvää hyötyäkin.

Kalkkia on lisätty ohjeiden mukaan, hakettakin, ja lehtikompostia, joten kyllä jotain pitäisi näkyä työn tuloksena. Onhan täällä tietenkin maa aika hapan, etenkin, kun tontilla kasvaa muutamia mäntyjä, jotka pudottelevat neulasiaan maahan. Luulisi kuitenkin kalkituksen sitä tasaavan.
Ennen kasvoivat kukat ja tillit loistavasti, vaan nyt???? Kaikki ovat jotenkin huonon kasvuinnon yhteisrintamassa. Tillikin kitkuttaa niin surkeana, ettei moista luulisi ollenkaan tillin sukuun kuuluvaksi.
Penkkiä on vaihdettu, on kylvetty aurinkoon, puolivarjoon, varjoon. Sama juttu, kasvaa kituen. Kuitenkin valmiina ostettujen tillipurkkien tillit voivat paremmin, kuin kylvetyt ?? Miten on selitettävissä niiden kasvu kasvimaalla??

Maa taitaa olla ikääntynyttä, mutta luulisi senkin alkavan uuden elämän, vaikka sitten keinolannoituksella, kun kerran "kanankakka" ei suurempia muutoksia tuonut tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!