2/02/2011

Kotipermanenttia tekemään


Valitse hiuksillesi sopiva aine, värjätyille ja vaalennetuille omansa, luonnonhiuksille omansa. Mitä hoitavampi aine on, sen vähemmän se rasittaa hiuksia, mutta myöskin kestoaika yleensä lyhenee.

Seuraavaksi on sitten rullakoon valinta. Jos haluat hiuksista ainoastaa hieman tottelevammat, et tarvitse siis kiharaa, käytä samettipäällysteisiä kampausrullia permiksen tekoon. Koko ratkaisee näissäkin, suoran, helposti käsiteltävän hiuksen saat keskikoisia rullia käyttämällä. Näin käsitelty hius ei kohoa tyvestä!

Jos taas haluat kohottavan kiharan, siirry permispuoliin. Niissäkin koko ratkaisee kiharan, suuremmilla loivaa, pienillä kiharapehko.
Lue ohjeet, permanentit ovat erilaisia, jopa vaikutusajoiltaan.
TÄRKEÄÄ: Rullaa hiuksesi sileästi!!! Jokainen mutka jonka teet rullauksessa, säilyy päässäsi, kunnes se kasvaa pois! Lisäksi epämääräinen rullaus tekee hiusten kiillon kannalta huonon lopputuloksen, taittunut söherö ei heijasta valoa kauniisti.

Käytä latvapaperia rullatessa, se suojaa latvaa, ja helpottaa rullausta. Vaihtoehtona käy myöskin ohut vanuhitunen. Laita permis vain niihin kohtiin, joissa sitä tarvitset, esimerkiksi päälle, tai vain etuhiuksiin. Kokopään kiharrus ei aina ole paras vaihtoehto. Lyhyehkön tasapitkän "kohotukseen" 5-6 rullan kieppi pään ympäri ohimokorkedella,antaa jo mukavaa tukea.

Kostuta vasta rullattuasi, JA, kostuta huolella, jos aiot välttää suorat kohdat lopputuloksessa. Tarkkaile kiharan kehittymistä silloin tällöin vaikutusajan kuluessa. Joillakin hius kihartuu huomattavan nopeasti, toisilla taas kestää kauemmin.
HUUHTELE rullia tarpeeksi kauan! 1 minutti senttiä kohden,näin säästät hiustesi kuntoa. Kiinnitysaine ja permanenttiaine yhdessä kuumenevat hiuksissasi, ja kuivaavat, etenkin latvaosaa, aika tehokkaasti. Pidemmissä hiuksissa kannattaa rullia kuivata välillä pyyhkeellä, ja jatkaa sitten huuhtelua permisaineen pois saamiseksi.
Huuhtelun lopuksi kuivaa rullat hyvin pyyhkeellä painellen. Kiinnitysaine leviää siten tasalaatuisena kaikkialle rullattuihin hiuksiin, ja permanentin kesto paranee.

Anna kiinnitysaineen vaikuttaa tarpeellinen aika, etenkin kampausrullilla tehdyssä permiksessä on tärkeää antaa aineen olla päässä koko ilmoitettu aika ilman välipurkua. Liian aikainen rullien aukaisu huonontaa kiharan laatua ja kestävyyttä.

Laita aina lopuksi hiuksiisi pikahoitoaine, se sulkee hius-suomut lopullisesti. Älä tee koskaan permistä saunassa. Älä myöskään mene löylyyn pikahoitoaine päässäsi, se suoristaa kiharaa ja poistaa muuten myöskin väriä. Käytä lämmössä ainoastaa hoitoainetta, jossa ilmoitetaan lämmön parantavan hoidon vaikutusta.Peitä silloinkin hiukset vaikkapa pyyhkeellä, niitä ei ole tarkoitus GRILLATA saunan lämmössä.
Muiden hoitojen "lämpölisäys" ei missään nimessä paranna niiden vaikutusta, päinvastoin !!!!

Liiallinen hoitaminen latistaa hiusta, samoin liiallisen hoitomäärän jättäminen hiuksiin poishuuhtelun yhteydessä. Kohtuus siis kaikessa! Tehohoito 1-2 kertaa kuussa riittää, mikäli käsitellyissä hiuksissa käytetään sopivaa "pikahoitoa" pesujen jälkeen. Muista valita itsellesi sopiva, ja huuhdo se kunnolla pois, näin hiuksesi ovat kiiltävät ja kimmoisat, ilman sähköisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!