2/01/2011

Hiusten kotivärjäys


Kotivärjäyksessä on otettava huomioon muutama seikka ennakkoon. Osta siis aina 1 aste vaaleampaa väriä, kuin mitä ajattelit. Tummasta ei saa vaaleaa, ilman värinpoistoa, mutta vaalean päälle voit laittaa uuden värin heti. Monet värit tulevat myöskin hiuksissa tummemmiksi, kuin mitä malli on.

Mikäli et halua lämmintä sävyä hiuksiisi, valitse väri, jossa on tuhka- tai hopea vivahde. Huomioi, että nämä vivahteet tulevat todella mattaisiksi raitakohdissa. Ei ehkä toivottavaa, aina. Myöskin hopeashamppoolla saat pidettyä ruskeatkin värit ilman eitoivottua lämmintä efektiä. Toimii myös sinimustassa jonkun verran.

Punaisen värin kookas pikmenttirakenne pysyy heikommin, samoin käy sinisten värien kanssa. Hyvin tummat, tai mustat värit ovat hankalia poistaa, joskus poisto ei onnistu lainkaan, harkitse siis tarkkaan ennen värjäystä.
Kokeile uutta väriä epävarmoissa tapauksissa pieneen osioon, ja värjää vasta sitten koko pää.
Vaalea väri ei poista tummaa väriä, tarvitset värinpoiston, vaalentaaksesi värisävyä. Värinpoiston jälkeen tarvitset siis uuden värin, koska tulos poiston jälkeen voi olla aika yllättävä.

Lue todellakin ne ohjeet!! Laita tummissa väreissä reilusti kosteusvoidetta hiusrajoihin, kiinniottamisen estoksi. Herkkä iho vaatii ehkä vaseliinia rajoille, älä levitä sitä hiuksiin, väri ei tartu niihin silloin.

Noudata lukemiasi ohjeita, niitä ei ole tehty turhaan, värisi onnistuu näin varmemmin. Älä koskaan ylitä tai alita värjäysaikaa, värisi tulee silloin olemaan erilainen, kuin tarkoitus oli.
Vaalennuksessa tarvitaan yleensä pidempiä aikoja, jos hius on itsepäinen. Tarkista vaalennusaste sopivin välein. Vaalennus on kaikista käsittelyistä voimakkain, mitä hiuksiin vain voi tehdä. Muista siis hoitaa hiuksiasi hyvin vaalennuksen jälkeen.

Jos menet korjauttamaan värjäystäsi, kerro kampaajalle, mikäli olet värjännyt hiukset itse, ei siksi, että hän siitä välittäisi, vaan siksi, että hän osaa varautua, ja pystyy miettimään mitä pitäisi tehdä, että saisit pyytämäsi värin. Mikäli pyyntösi ei onnistu, hän myöskin tietää sen silloin ennakkoon, ja säästyt turhalta rahanmenolta.
Varaa rauhallinen hetki värjäykseen, keskellä hälinää tulee helpommin hamoja.
Sitten vain nauttimaan uudesta väristä......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!