2/21/2011

Miestyyppinen hiustenlähtö, pälvikalju


Hiukset, mikä tärkeä asia. Kaljun ilmestytessä sen vasta huomaa. Monelle hiustenlähtö on pikkuongelma, vaan joillekin harveneminen on lähes persoonallisuuden kadotus.
Miestyyppistä hiustenlähtöä on naisillakin aika usein. Siinä hius harvenee päälaella, jättäen niskan ja sivut ennalleen. Aivan kuten miehilläkin käy alkuun. Poiketen miesten kaljuuntumisesta, naisille jää hiusta harvakseltaan, miesten täyskaljuuntumisen sijasta.
Miestyyppinen kaljuuntuminen on yleensä perinnöllinen "vaiva", joten suvun naisten hiuksia onkin katseltava sillä silmällä. Jos pääliosaltaan huonohiuksisia sukulaisnaisia on, saattaa itsekin saada samoissa ikävuosissa harmin hiuksistaan.
Miehillä hiustenlähtö on myöskin sukuvika, joka periytyy osalle jälkipolvea.
Miehillä aikainen, alle 20, ilmestyvä kaljuuntuminen saattaa olla yhteydessä joihinkin sydänsairauksiin, joten jos suvussa on sydänvikaisia, tutkimukset saattavat olla paikallaan.

Pälvikalju saa aikaan järkytyksen ilmaantuessaan ensimmäisen kerran. Hiuksia voi lähteä vain pieneltä alalta, tai sitten koko komeus putoaa pesualtaaseen muutamassa päivässä. Kunnollista hoitoa ei ole, Kiinalaisessa lääketieteessä on kuitenkin useita erityyppisiä hoitomuotoja, Suomen kortisonia vastaan. Ainakaan omakohtaisten kokemusten perusteella kortisonista ei ollut muuta apua, kuin henkinen.
Kuitenkin suosittelen kokeilemaan erilaisia hoitoja, koskaan ei tiedä mikä auttaa, jos auttaa.
Pälvikaljua sanotaan "stressisairaudeksi", sillä monesti juuri stressin lauetessa, tai pulmatilanteen väistyessä, ilmenee hiustenlähtöä. Autoimmuunihermostolla väitetään olevan asian kanssa tekemistä. Kuitenkaan mikään ei ole varmaa.
PÄLVIKALJUUN kasvaa alkuun vitivalkeaa hiusta, joka hiljakseen muuttuu entisen väriseksi. Odottaa uutta kasvua voi aikaisintaan kuukausien päästä, joskus jopa vuosi vierähtää ennen uuden haituvaisen hiuskasvun ilmestymistä.

Väitetään tuoreiden nokkosten pitämistä päässä, hatun tai pipon alla, auttavan hiusten kasvua kaljuuntumisessa. Tarua vaiko totta,Sen voi jokainen itse päätellä kokeiltuaan.

Uusinta hoitoa NORMAALIIN kaljuuntumiseen on tiedossa lähivuosina. Aine on kokeiluvaiheessa, ja sen saanti myyntiin voi viedä 3-5 vuotta. Uusimman tiedon valossa hiusten kasvun loppumiseen on syynä se, ettei perus-solukko muuntu enää hius-solukoksi. Aineen pitäisi korjata tämä tila jälleen normaaliksi, jolloin hiuksen kasvu alkaisi uudelleen.
Mistä sitä tietää, vaikka aine tepsisi myöskin pälvikaljuun.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!