3/04/2011

Hiusten monisävyvärjäys, Värjää kotona!


Hiuksiin saa elävyyttä kahden tai useamman värin avulla, ei ollenkaan vaikeaa, mutta vaatii huolellisuutta.
Mieti millaista tekniikka käytät, jos haluat värien muuttuvan, esim. tummasta tyvestä punaisiin latvoihin. Kahden värin tekniikalla teet näin!

Valmista ensin tumma väriseos, mielellään perusväri, tai hyvin tumma kullanruskea. tasolta 4. Tarvitset tähän väripensselin, sillä millään pullasudilla työ ei onnistu.
Tee noin sentin välein jakauksia hiuksiisi, ja levitä niihin tyviosaan tummaa väriä.
Lyhyille hiuksille riittä noin 2-3 cm mittainen tumma osa, pidemmissä voi venyttä tummaa aluetta vaikkapa 5-7 cm mittaiseksi.
NYT SEKOITAT punaisen värin valmiiksi. Pese väripensseli ennen kuin aloitat sekoituksen. Työskentele osio kerrallaan ja levitä punainen ( tai vaikkapa vaalennusväri) latvaosaan, Jätä hiukset "pystyyn" värin levityksen aikana, älä siis paina niitä päätä pitkin. Levitä punainen (tai vaalennusväri) väri siten, että pieni osa siitä menee edellisen värin päälle. Anna vaikutusajallakin hiusten olla "pystyssä", tai ainakin kohollaan.

KÄYTÄ HUOMATTAVASTI erilaista/ eriväristä kakkosväriä, sillä vain hieman poikkeava väri ei näy lopputuloksessa juuri lainkaan.

SAMALLA TAVOIN VOIT TEHDÄ MYÖSKIN Vaalennusväreillä latvaa kohden vaalenevan värikimaran.

Samaa ideaa voi käyttää myöskin edestä taakse tummenevassa/ muuttuvassa värjäyksessä.
ALOITA NISKASTA ja laita alaosaan ensimmäinen väri.

EROITA ALUE 2, korvien ja ohimon puolivälistä päälaen tasolle, levitä tähän, pään ympäri kulkevaan osioon seuraava väri. Värin voit valita mielesi ja uskalluksesi mukaan, Voimakkailla väreillä herätät huomiota. Ota kuitenkin vähintään 2-3 tummusastetta vaaleampi/(tummempi) väri, jos haluat pitää päässäsi ainoastaan perusvärit, tai muuten neutraalimman väriskaalan.

ALUE 3, eli etuosa, värjätään viimeeksi. Käytä tähän osioon jälleen 2-3 astetta vaaleampaa väriä (tai muuten vain erillaista värisävyä). Älä sekoita värjättyjä osioita toisiinsa. Anna värin vaikuttaa tarvittava aika.

Huuhtele hiukset ensin nopeasti, etteivät värit sekoa toisiinsa. Huuhtelun jälkeen pese pääsi shamppoolla, ja laita viimeistelyhoito.

Saat aikaan hiukset, jotka voivat olla riemullisen hurjat, tai tyylikkään tasaisesti liukuvärjätyt, riippuen värivalinnoistasi.

Rohkeutta kokeiluihin, ilmettä kevääseen.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!