3/10/2011

Hiusväri tai permanentti , milloinka käsittelyyn ???


Kun menet kampaajalle hiusväriin tai permanenttiin, älä pese hiuksiasi kotona. Permanentin alle tarvitaan syväpuhdistava shamppoo, ja kestoväri ei pidä juuripestystä hiuksesta.Väri myöskin jää päänahkaan tiukemmin kiinni, koska sieltä puuttu ihoa suojaava talikerros pesun jäljiltä.

KERRO KAMPAAJALLESI , jos olet ollut flunssassa, käyttänyt särkylääkkeitä, tai muita kipulääkkeitä. Kerro myöskin, jos sairastat yleiskuntoa rasittavaa sairautta, kilpirauhasen toimintahäiriötä, tai muuta pitkäaikaista lääkitystä tarvitsevaa vaivaa.
Lääkkeet ja huono yleiskunto vaikuttavat paljon permanentin kiharaan, ja joihinkin väreihin. KAMPAAJASI osaa silloin varautua, ja tehdä oikeat valinnat aineiden suhteen.

PIIMAA, JA MUUT HIUKSIA ja kynsiä "kuntouttavat" aineet liiallisesti, tai pitkäaikaisesti nautittuina, saavat hiuksen kunnon niin "kovaksi", ettei siihen pure välillä minkäänlainen käsittely. Suosituksena onkin käyttää kyseisiä aineita kuuriluontoisesti. "YLIKÄYTTÄJÄ" huomaa kiharoiden valahtavan suoriksi, tai värin pakenevan hiuksista pikavauhtia. YLIKUNTOISIIN hiuksiin ei saa kunnollista käsittelyä, vaikka ne suorina ja värjäämättöminä kiiltelevätkin.

" NAISTENPÄIVÄT" ovat huono valinta kiharakäsittelylle, välillä permanentista tai pehmennyksestä tulee vähemmän kestävä kyseisenä aikana laitettuna.
HORMOONIEN heittely ei paranna lopputulosta, hormoonitoiminnalla on voimakas vaikutus hiuksiin, epätasapaino hormoonitoiminnassa saa aikaan yleensä hieman voimakkaampaa hiustenlähtöäkin.


SAMOIN ON FLUNSSAN laita, odota viikko tai pari, eli ota väri tai kiharat vasta kun tauti on ohitse kunnolla. Saat taatusti paremman lopputuloksen.

ODOTUSAIKA on parempi hiusasioiden hoidon kannala, kuin synnytyksen jälkeinen aika. Synnytys rasittaa elimistöä aika tavalla, ja se heijastuu hiuksiin. Ota siis hiusten kohennus ennen laitokselle menoa.
Huonovointisen odottajan keho ei ole ok, joten käsittelyjen kestävyys voi olla normaalia lyhyempi.

Yleensäkin kaikki yleiskuntoa rasittavat asiat heijastuvat hiuksissa, sen huomaa jo kotona. Masennus, mielipaha, ristiriidat ja hermoilu saavat hiukset tottelemattomiksi, kuten moni onkin todennut hiuksiaan laittaessaan.
Huomioi siis, että suuremmat "krempat" ottavat osansa hiusten kunnosta, ja se heijastuu monin tavoin hiustenlaitossa. Niin permanentissa, kuin värjäyksessäkin.

KAMPAAJA ei ole utelias kysellessään vointiasi, tai tiedustellessaan lääkitystäsi. Hän haluaa vain varmistaa, että tulee valinneeksi oikeat aineet juuri sinun hiuksillesi, saadakseen niihin onnistuneen lopputuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!