3/05/2011

TOMAATIT puutarhassa


Nyt on sitten uudet tomaatintaimet aluillaan. Ensimmäiset sirkkalehdet ovat terhakkaasti pystyssä. Viime kevään tomaatinsiementen itävyyden yllättämänä oli varovainen määrän suhteen.
Laitoin ruukkuun pystyyn 5 vessapaperirullan pohjaa, täytin koko komeuden mullalla. JA SITTEN pistin joka tötteröön 2 kpl siemeniä. Ajatuksena saada pikkukasvit kätevästi aikanaan uudelleenistutukseen.

Nyt sitten olen saanut aikaan ihan sopivan määrän pikkutaimia, puolet tötteröistä on saanut 2 "vaavia" aikaan ja kahteen on tullut vain yksi asukki.
Nyt sitten näkee, kuinka ne saa siirretyksi tötteröineen uuteen suurempaan ruukkuun.

Viime vuodesta viisastuneen laitan lopullisiin ruukkuihin vain yhden taimen kuhunkin. Lehtihome kun viihtyy tiiviissä istutuksessa erittäin hyvin. Viime vuoden tomaatinkasvatus tuotti homekiusasta huolimatta hurjan sadon. Ihanan maun lisäksi kokokaan ei ollut vaatimaton.

Terttutomaatit taas olivat sitten sitä homeenkestävää lajiketta, se muuten piti paikkansa!!! Yksikään lehti ei saanut pilkkuakaan koko kesänä. Ostin siis yhden taimen, jossa oli aika komea sivuhaara kylkiäisenä. Varas, siis!
Myyjän neuvosta istutin hontelon ja pitkähkön taimen hieman makuulleen. Samalla sitten se sivutaimikin tuli mullan alle lähes puoliksi. Jätin se sinne, hieman sivulle pakotettuna. Alustana oli sellainen valmis kasvatuspussi, joka oli nostettu puisen lavan päälle.

Molemmat tomaatit lähtivät kasvuun vauhdilla, pää- ja sivutaimi. Tomaatteja ilmestyi kumpaankin varteen hienosti. En enää antanut uusien varkaiden lähteä kasvuun, vaan otin ne pois, ja laitoin kasvipenkkiin, ARVATKAAS MITÄ !!! Minulle kerääntyi näin kokonainen tomaattimaa. JOTEN; ÄLKÄÄPÄ HEITTÄKÖ NIITÄ YLIMÄÄRÄISIÄ ROSKIIN, vaan pistäkää kasvamaan.

Nyt sitten odottelen vain uusien alkujen voimistumista, istuttakseni ne ruukkuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!