2/28/2012

Freesiat, helppoja kevätkukkia purkkiin

SIPULIKUKKIA RUUKKUIHIN

Kokemusta on freesioiden kasvatuksesta tullut nyt muutamien vuosien ajalta, Suosittelen! Helpompia kasvatettavia ei taida ollakkaan. Kunnollinen ruukku vain täyteen sipuleja.
Omani laitoin kahteen kerrokseen, ja hienosti toimi. Ensi vuodet käytin yhtä kerrosta, ja tulos näytti harvalle, vaikka kuinka vierekkäin niitä ladoin. Nyt sitten toimii paremin.

Keväällä aikaisin voi aloittaa kastelun hissukseen. Kun ilmat sallivat, viedään ruukku ulos, peitetään yöksi, ainakin toukokuun alkupuolella.
Kukkivat näin jo kesäkuussa. Kastelua harvennetaan hissukseen kukinnan jälkeen, lehdistö kuolee omia aikojaan. Vaikka kastelisikin, nuokahtaa lehdistö sipulikukkien tapaan.
Sitten vaan kärrätään purkki jälleen kuivaan, ja pakkasettomaan paikkaan. Siellä se viihtyy hienosti seuraavaan kevääseen. Mitään välikasteluja en ole antanut.
Sitten vaan koko rumpa uudelleen. Näin voi toimia muutaman vuoden. Sen jälkeen on sitten aika kumota kuivan ruukun sisusta muoville, ja irroitella sipulit toisistaan. Uudelleen istutus, ja kaikki toimii jälleen muutaman vuoden ihan itsestään.
Lannoitustahan ei kannata unohtaa, se saa kukat komean kokoisiksi, ja lisää sivusipulituotantoa. Kerrotut oranssit freesiat ovat itselläni hieman myöhemmin kukkivia, aloittavat juuri silloin, kun keltaiset alkavat uupua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!