3/07/2011

Värjäyskikkoja hiuksiin, kotikonsteja hiusväreille



Luonnonvärien taikaa!
Miten voi värjätä hiuksiaan ilman kaupasta ostettavia tuotteita. Kiintoisa ajatus, ja jo jonkun verran toteutettu myöskin Suomessa. Luonnon omista väriätuottavista kasveista valmistetuilla "värinesteillä" voi saada hiuksiin väriä, samoin kuin villalankaan.
Eli tutustumalla lankojen luonnonvärjäykseen, saa hyviä vihjeitä erilaisista värinvalmistustavoista. Löytää uusia väriyhdistelmiä, ja tietää mistä mitäkin väriä saadaan.

Hiuksiinhan ei tulikuumaa voi laittaa, joten hiusten luomuvärjäykseen menee tunteja. Vaikka olisi erikoistunutkin asiaan, kuten jotkut innostuneet kampaajat, niin aikaa ei voi lyhentää mitenkään.
Luonnosta peräisin olevat värikeitteet on sekoitettava johonkin niitä paksuntavaan aineeseen, kuten esim, jogurttiin, perunajauhoon, tms. sillä pelkän nesteen päässäpysyminen ei onnistu lainkaan.
Luomuvärien vaikutusaikaa on laskettava yleensä tunneissa, ei minuuteissa, parhaassa tapauksessa odotettavaa kertyy 2-3 tuntia.
Väri ei ole niin peittävää, kuin kaupoista saatava, ja tuntuu kuluvan pois joutuisammin. Kasvivärien pysyminen riippuukin paljon hiusten kunnosta ja luonteesta. Kuivissa hiuksissa väri imeytyy paremmin, samoin vaalennetuissa ja permanentatuissa.

Myöskin KREPPIPAPERILLA voi värjätä raitoja tai läikkiä hiuksiinsa. Kreppipaperi kastellaan ja viedään märkänä hiuksen ympärille, annetaan vaikuttaa, elikkä kuivua hiuksessa. Vaaleissa taatusti näkyvä ja pysyvä, ja tummissa vain hieman sävyä antava värjäysidea.
PUNAJUURI antaa erikoisen violettisen punasävyn, ei kuitenkaan voi suositella aivan vaaleaan, sillä tulos on aika erikoisen oloinen .
MUSTIKKAMÖSSÖ antaa mukavan sävähdyksen viileistä väreistä pitävälle, ja hoitaa samalla hiusta ja päänahkaakin.

Yleensäkin kaikki hyvin voimakasväriset aineet, kuten karamellivärit ( sekoitettuna pieneen vesimäärään+ jugurttiin+ hunajaan) antavat kokeilijalle mahdollisuuden melkeinpä millaisiin väriyhdistelmiin vain.

Kun rahanvähyys yllättää, näitä voi kokeilla aivan rauhassa, kunhan muistaa varoa oman allergiansa puitteissa.

Lisäksi GEELEIHIN voi sekoitella karamelliväriä ja tehdä niillä vaikkapa hiuksistonsa sateenkaaren kirjavaksi. Muista, etteivät karamellivärit lähde aina pesuissa kokonaan pois!!
Samaa ideaa jatkaa VEDENKESTÄVIEN TUSSIEN värjäysvoima, pois ei muuten lähde kovinkaan helposti, mutta hiuksiin vienti on helppoa. Piirrä vaikkapa pahvin päällä oleville hiuksille haluttu väri.

JA LOPUKSI, kestopitoa antaa vanhanajan konsti! Tosivahva sokerivesi, sillä saa niin virkkuutyöt, kuin hiuksetkin tärkättyä mihin muotoon vain. Käytä sokeriveden kuivaamiseen fööniä aina softerin kanssa, että muotoiltu malli pysyisi paikallaan kuivauksen ajan. Lisää sen jälkeen uusi kerros vahvaa sokerivettä suihkupullosta. Älä kastele koko hiusmassaa märäksi, vain pintakerros. KUIVAA. Toista sama muutaman kerran. Valmista tuli. ÄLÄ MENE SATEESEEN näin viimeisteltyjen hiustesi kanssa, saat koko sokerikuorrutuksen harteillesi sadeveden mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!