3/02/2011

Harmaiden hiusten värjäys

Suosittelen harmaiden hiusten värjäyksessä käytettäväksi perus-sävyjä, tai sitten puoliksi perusväriä ( tasoltaan 9-6:teen) Nämä tummusasteet käyvät vaaleista-keskivärisiin hiuksiin. Lisäksi toinen puoli sitä haluttua sävyä, esim,Kuparinvaaleaa, kuparinruskeaa, mahonginpunaista tms. samalta tummuusasteelta, kuin perus-sävykin.
Näin ei tule muuttaneeksi lähes valkeita hiuksiaan yllättäen liian räiskyviksi.

Lisäksi on huomioitava se seikka, etteivät kevytvärit pysy pitkään harmaantuneessa hiuksessa, eivätkä myöskään peitä sitä täysin. Mikäli haluaa läpikuultavaa, ja kevyesti peittävää väriä, voi kokeilla ensin kevytvärillä.
Poikkeuksena joihinkin harmaisiin hiuksiin kevytvärikin tarttuu hyvin, kevytväristä ei myöskään jää niin selvää kasvurajaa, kuin kestoväristä.

Täydellistä peittoa hiuksiinsa saa vain kestovärillä. Se tarttuu harmaisiin pysyvästi, ja jättää selkeän, terävän värirajan tyvikasvulle. Kestovärin uusiminen on lähes pakollista tyvikasvun hohtaessa valkeana.

HUOMIOI AINA VÄRIÄ VALITESSA TUMMUSASTE; liian tumma väri jättää selkeämmän tyvikasvun, kuin asteen pari vaaleampi.

Harmaat hiukset näyttävät ohuille joskus siitä syystä, että iho heijastaa punestavaa pohjaväriään valkeaan hiukseen. Harmaiden värjäys vaalealla värillä antaa erittäin paljon tuuheamman vaikutuksen, vaikka ei muuta tummuutta kuin asteen verran tummemmaksi. Väripigmentti antaa tuuheuden vaikutelman, sillä valkea hius ei enää heijasta ihon väriä, ja lisäksi väri antaa hiukseen jämäkkyyttä.
Helpotuksena vaaleassa värissä on myöskin kasvurajan vähäinen näkyminen. Toki se sieltä esiin tulee, mutta ei ole niin häiritsevä, kuin tummemmissa väreissä.

Vaaleista väreistä voi suositella luonnonvaaleaa, tai hiekanvaaleaa, tummuustasolla yhdeksän (9-8 ). Lämmintä sävyä antaa kullanvaalea , tuhkasävyjen valinta tuo joidenkin kasvoille harmahtavan heijasteen, joten alkuun kannattaa kokeilla perus-sarjan vaaleita värejä, ennen tuhkaisiin harmaisiin siirtymistä.

Iloisia kokeiluhetkiä värjäreille !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!