3/12/2011

Hiukset murtuvat/ katkeilevat/takkuuntuvat.



Jos olet KÄSITELLYT hiuksiasi enemmän kuin ne kestävät, ne alkavat katkeilla, tai murtuvat latvoistaan. Värien kyseesäollen ne voivat liiallisesti tehtyinä saada hiuksen lähes liisterimäiseksi mössöksi. Etenkin toistuvat VAALENNUSkäsittelyt saavat latvaosat lähes suomuttomiksi.

Kuumien rautojen ja muiden ylikuumien käsittelymuotojen vuoksi hiukseen ei jää kosteutta, joka pitää niitä kimmoisina. Kuivunut hius taas katkeilee huomattavasti herkemmin, kuin normaalikunnossa oleva. Myöskin erittäin KUIVAN IHON omaava saa tuta tämän harmin, ilman kummoisiakaan käsiyttelyjä.

Samoin KORTISONIN käyttäjien hiusongelmana on kuivuva ja katkeileva, kiilloton hius.

Kun on siis tultu tilanteeseen, jossa hius on jo vaurioitunut, sitä pitäisi saada paranneltua jotenkin. APUA tilanteeseen tuovat kosteuttavat ja vahvistavat hoidot.
Jokainen valitkoon mieleisensä laajasta kirjosta.
TÄYSIN piloille mennyttä hiusta ei saa korjattua millään keinolla, Paitsi leikkaamalla.

SIIS ASIAAN: MITÄ TEHDÄ, ja KUINKA ???

VAIHE 1-- Ensinkin, hiusta pestessä, kastelun jälkeen, latvaosaan/ rikkonaiseen osaan hiusta levitetään hoitoaine. HUOM. KUIVAA LATVOJA HIEMAN pyyhkeellä ennen hoidon levittämistä.

VAIHE 2-- Ota nyt shamppoota käsiisi, ja levitä se päänahkaan, ja tyviosaan. Hiero päänahkasi puhtaaksi, mutta ÄLÄ OTA MUKAAN HOITOAINEELLA KÄSITELTYÄ OSAA HIUKSISTASI !

VAIHE 3-- Seuraa huuhtelu. Nyt otat mukaan kaikki hiukset, huuhtelet shamppoon myöskin hoitoaineella käsiteltyjen hiusten lävitse, huuhtele kunnolla koko hiuksisto.

VAIHE 4-- Kuivaa hiuksesi pyyhkeellä. Levitä kosteuttavaa hoitoa latvaosaan, mikäli vain latvaosa on huonokuntoinen. Koko hiuksiin, jos ne ovat kauttaaltaan kuivat. Rasvaisen hiuspohjan ollessa kyseessä, jätä se aina ilman hoitoa.
ANNA VAIKUTTAA purkin ohjeiden mukaan, huuhdo huolella pois.

VAIHE 5-- Suihkuta JÄTETTÄVÄÄ hoitoainetta rikkonaisiin osiin hiuksessa. Tee tämän jälkeen hiustesi muotoilu totuttuun tapaan. Käytä kuumuudelta suojaavia aineita, jos muotoilet raudoilla, tai kuumalla föönillä.

Muutamien viikkojen jälkeen huomaat hiustesi olevan huomattavasti paremmassa kunnossa, mutta se tarkoittaa, että jaksat tehdä pesurituaalin edellä mainitulla tavalla.

Sama pätee LASTEN PITKIIN HIUKSIIN ! Toisaalta lasten hiuksia ei pitäisi pestä useita kertoja viikossa, se häiritsee päänahan tasapainoa, ja jo muutaman vuoden ikäiselle voi muodostua rasvoittumisongelma, jonka syynä on VANHEMPIEN PESUINTOILU ..
LASTEN hiuksille sopii parhaiten pesevä hoitoaine, jolloin ei muodostu ongelmia edes pitkien hiusten kanssa.

Lasten hiuksille valmistettavat shamppoot ovat poikkeuksetta liian kuivattavia, älkää nielkö mainosten kehuja, vaan miettikääpä, miksi lapsen hiukset ovat lentävät, sähköiset, takkuiset ja hankalat!! Järjen käyttö ei ole kielletty lastenkaan hiuksien hoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!