2/13/2011

Hiusten hoitoa

HOIDATKO HIUKSIASI?
Hiusten hoito unohtuu monelta kiireen keskellä. Nykyään käsitellään hiusta huomattavasti enemmän, kuin joskus mummin aikaan. Pestään, föönätään, kiharretaan tai suoristetaan kuumilla raudoilla.
Sanottiimpa raudoista ihan mitä tahansa, ne ovat hiuksille aikamoinen rasitusmomentti. JA sitten pitäisi hiuksen kiillellä ja loistaa pelkän pesun ja pikahoidon voimin, ihan turha toive.

Ensinnäkin, jos käyttää paljon erilaisia tukiaineita hiuksissa, ja jos vielä kihartelee lakkaista hiusta, on korkea aika miettiä sitä kuntopuolta.
AIVAN ALUKSI on viisasta ostaa syväpuhdistava shamppoo, sillä hoitoshamppoo ei vie kaikkea epäpuhtautta hiuksesta. Pesu syväpuhdistavalla aineella on hyvä tehdä ennen hoidon aloittamista, vaikkapa kahdella vaahdotuksella.
(Muutenkin hius olisi syytä pestä ainakin kerran kuussa syväpuhdistavalla tuotteella.)

Siten taataan, että hius on vastaanottavainen hoidolle, ilman aineiden muodostamaa "kuorta" joka heikentää hoitoaineen pääsyä hiukseen.
KUIVAA hius pyyhkeellä ennen hoidon levittämistä, ettei vesi estä aineen imeytymistä, tai laimenna sitä tyystin toimimattomaksi.

Erikoishoidot esim. hilseeseen, kutinaan, kuivaan päänahkaan, levitetään kunnolla ihon pintaan asti, vaikutusajan jälkeen kevyt hieronta tehostaa aineen vaikutusta päänahassa.
HIUKSIA hoidettaessa, rasvaisen päänahan omistava voi jättää iholle levityksen vähemmälle, joka tapauksessa hoito tulee huuhtoa vaikutusajan jälkeen kunnolla pois hiuksista.
MIKÄLI omistaa hyvin rasittuneet latvaosat, niihin levitetään huuhtelun ja pyyhekuivauksen jälkeen pikahoide, joko poishuuhdeltava, tai jätettävä.

ERIKOISHOIDOT tarvitsevat aina joko pidemmän hoitoajan, tai lämmön vaikutusta tehotakseen. Mikään 30 sekunnin hoito ei koskaan ole syvähoito, vaan ainoastaan pintaa siloittava pikakäsittely.
Valmistajat ujuttavat myyvää "tietoa" paketteihin, saadakseen tuotteensa kaupaksi.
Parempi tietenkin käyttää edes jotakin hoitavaa ainetta käsittelyjen kuivaamiin hiuksiin, kuin olla aivan ilman.

TEHOHOITOJA KÄYTETÄÄN 1-2 kertaa kuukaudessa, elikkä tarpeen mukaan!

Luonnontilaiset hiukset harvemmin tarvitsevat hoitokäsittelyjä, ellei niille tehdä mitään muuta, kuin pestään ja annetaan luonnon kuivata ne.

Hiuspohjan ongelmiinkin on monenlaista hoitoa. Ongelmatilanteessa hoidon aloitus ajoissa on onnistuneen lopputuloksen kannalta parasta. ÄLÄ SIIS ODOTA, että hilseesi pöllyää, tai peittää laajoja alueita päänahassasi, vaan tee heti sen ilmestyttyä jotain!! Kutiavaan päänahkaankin löytyy monia rauhoittavia tuotteita.

Helppo aloitus on kokeilla kotikonstia:
2 ruokalusikallista manteliöljyä
10 tippaa lavendeliöljyä
1-2 tippaa teatree öljyä

Sekoitetaan yhteen ja tuputellaan päänahkaan vaikkapa pienellä vanupallosella.HUOM. jos olet pessyt hiukset, kuivaa ne täysin ennen levitystä.
Annetaan vaikuttaa 30 minuutista- 1 tuntiin. Mikäli teet hoidon saunassa, kiedo pääsi ympärille kuiva pyyhe, ettei öljy kuumene liiaksi.
Vaikutusajan päätyttyä lisää hiuksiisi shamppoota, EI SIIS VETTÄ ENNEN SHAMPPOOTA,
Hiero kunnolla riittävän shamppoomäärän kanssa hiuksiasi ja päänahkaa, kunnes öljy muuttuu hieman maitomaisen väriseksi. Vasta nyt huuhdellaan VEDELLÄ.
Jos on tarvis, voi shamppootuksen toistaa, yleensä kerta riittää.

Tämä hoito rauhoittaa päänahkaa, ja irroittaa hilsettäkin jonkin verran. Mikäli hoidat samalla myöskin hiuksesi, tee annos 2-3 kertaiseksi. Hoito tuo kiiltoa mattaiseen hiukseen, ja jättää hiuksesi ihanan tuoksuisiksi.

Kuiville hiuksille :
Erittäin kypsä avokado
1 rkl hunajaa ( vaihtoehtoisesti 1 keltuainen)
10 tippaa manteliöljyä
1 rkl sitruunamehua

Soseuta avokado kunnolla, lisää soseeseen muut aineet. Pese hiukset syväpuhdistavalla shamppoolla, kuivaa pyyhkeellä, levitä hoitoseos hiuksiin.
Peitä hiukset muovihupulla, vaikkapa muovikassilla, ja anna vaikuttaa vähintää 30 minuuttia. Mitä pidempään hoito on hiuksissa, sen tehokkaammin se vaikuttaa.
Huuhdo hiukset hoidon jälkeen huolellisesti, pesu ei ole tarpeen, mutta haluttaessa voi kevyen jälkipesunkin tehdä. Annos on noin kaulan puoliväliin ulottuville hiuksille. Lisää tai vähennä sitä hiusten pituuden mukaan.

Hoitojen jälkeen voit käsitellä hiuksesi totuttuun tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!