10/10/2012

SYKSYN TULLEN


Sammakkojen aikaa alkaa olla ohitse ja liikkuvatki aika rauhaisaan tahtiin. Suolla loikki tämäkin kappale ihan hissukseen, joten kuvaamiseen ei tarvinnut erikoista nopeutta.


Syys on loistavaa ja kimmeltävää aikaa. Värit toistuvat yöllisistä pisaroista uskomattoman kauniisti. Värikkäät lehdet luovat satumaisen tunnelman arjen keskelle, ja antavat lisävaloa muuten hämärtyvään syysaikaan.

Syystyöt puutarhassakin alkavat olla lopuillaan, ja se asettuu talviteloilleen. Sipulikukat odottelevat istuterttuina kevättä, toivoen, etteivät myyrät iske. Kasvilavakin on asetettu uuteen kuntoon mullan puolesta, ihan puuterhakirjan ohjeiden mukaan, jopa.

Osa monivuotisista siemenistä, siis ne jotka tarvitsevat sen kylmäkäsittelyn, on laitettu lavaan kevättä odottelemaan. Saahan nähdä mitä sieltä sitten nousee, aikanaan.
2 vuotta sitten maahan heitellyt villikukkien siemenet olivat nyt ensimmäistä kertaa kukkivia, ja lisää odottelen ensi kesäksi. Hidasta on tuon kedon kasvu, pitäisi siis niitä ketokukkien paikkoja suojella, jos sattuu omistamaan kedon jo luonnostaan.  Toisaalta on odottavan aika pitkä, sehän on todettu aina.

Vesiaihe on sekin puolivalmis, ja jatkoa tulee ensi vuonna. Kiviseen maahan sen kaivaminen käsin on ollut hyvö kunnonkohennuslähde.  Suosittelen lämpimästi kaikille kivirinteiden omistajille. Salia ei siis tarvita tämä'n lisäksi, säästyvät rahat niihin kasveihin kesän aikana siinä sivussa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!