6/09/2011

*Ruusupavun taimet**

Ruusupapu siemenkasvatuksella. Odottavan aika oli pitkä. Liottelin siemeniä ensin vuorokauden, ja ne turposivat kaksinkertaisiksi.
Ruusupapu

Kaiken lisäksi ei ollut kovinkaan lämmintä, kun istutin pavunsiemenet ulos suureen saaviin. Meni viikko ja toinen, ei kuulunut pavuista mitään. Vaan alkoi tämä hellekausi, ja ruusupavut putkahtivat esiin kuin taiottuina. Ne kasvaa huristivat ensimmäisenä päivänä 5 sentin korkuisiksi. Samassa ruukussa kasvaa myöskin muutama kesäkukan alku, siemenestä nekin.
Salkopavun olen laittanut sitten keskelle ruusupapukaarta. Niitä on vain 5 kappaletta, vaan niiden ituja kaiketi vielä saa odotella.
Multana on ihan tavallinen puutarhamulta, lisättynä oksasilpulla, hiekalla, ja kanankakkarakeilla.  Viime vuonna ruusupavut kasvoivat amppelissa, ja se oli TODELLAKIN aivan liian pieni kookkaille riippuville ruusupavuille.

Ruusupapujen ja salkopapujen kasvua aion kuvailla täällä sivuilla kesän mittaan. Nähtäväksi jää, onko niiden paloilla käyttöä, vai jäävätkö koristukseksi. Kuitenkin luin, ettei olisi hyväksi jättää papuja kasviin, sillä kukinta ja uusien palkojen muodostus vähenisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!