5/24/2011

Hiustenpidennykset / tuuhennukset / rastat : keratiinit vaiko teippilisäkkeet?

Hiusten tuuhennuskäsittelyt ovat arkea nykyään. Lähes jokainen julkimo, jokainen esiintyjä, on  tuuheuttanut hiuksiaan lisätupsuilla. Osa on hankkinut rastat.  Miksi tyytyä surkean lätsähtäneeseen hiuskuontaloon, kun voi olla leijonanharja ?


Värinkin voi valita mieleisekseen, raidat tulevat kaupan päälle! On jokaisen oma asia, miten haluaa hiuksensa pidennyttää. Keratiinien laitto vie aikaa huomattavasti enemmän, kuin teippilisäkkeiden teko.
Keratiinitupsut kiinnitetään kuumentamalla keratiini, ja "liimamalla" se sitten omien hiusten tupsuun kiinni.  En suosittele tätä lisäysmuotoa kotikokeiluihin, sillä se vaatii kokemusta jonkun verran enemmän.Keratiini nimittäin sotkeutuu helposti muuhun hiusmassaan, mikäli sitä ei käsitellä taitaen.
Mukaan voi ottaa muutamia rastoja, tai sitten pistää villisti koko pää  täyteen niitä.

Keratiini on kovaa jäähdyttyään, joten aran päänahan omaavat ovat kärsineet sen painelusta, ja pistelyn tapaisesta tunteesta. Keratiinien poisotto vie myöskin aikaa jonkun verran enemmän verrattuna teippeihin. Poisotto tietenkin tulee tuntiveloituksena asiakkaalle. Keratiinitupsuja ei juurikaan  laiteta uudelleen, vaan hiukset on ostettava jokaisena laittokertana. On mahdollista laitattaa uusi keratiini tupsuihin, mutta sekin vie aikaa, ja aika on rahaa, kuten jokainen tietää.
Keratiinit on uusittava n. 2-4 kk välein. Riippuen siitä kuinka pitkää tyvikasvua jaksat katsella. Osa keratiineista yleensä putoilee itsestään, mutta niitä voi laittaa lisää välilläkin, jos sille tuntuu.


 Teippien laitossa tulee kerralla kunnolline "tupsu" hiuksiin lisää. Teipatut lisäkkeet voi laittaa uudelleen , hiusten kasvettua, joka tietenkin myöskin laskee kokonaiskustannuksia. Teippien kiinnitys on myöskin nopeampaa, joten siinäkin tulee säästöä laittoajan kustannuksissa. Teipit pysyvät asiallisesti ammattitaidolla laitettuina 2-4 kk. Riippuen omasta "kotihoidostasi" ja käsittelystäsi. Samat sanat tietenkin niiden keratiinienkin suhteen.

Teippien kanssa on elettävä samoin kuin keratiinienkin, ei rasvaisia hoitoja tyveen, ei kammalla repimistä, pesu lisäkkeille tarkoitetulla shamppoolla, tai muuten hyvin hoitavalla. Erikoishoito pesun jälkeen, jotta lisäkkeiden erittäin paljon käsitelty hiusmassa voisi hyvin, ja kiiltäisi kuin omat hiukset. Hiukset on myöskin selviteltävä varoen, mutta kunnolla, muuten tyville tulee huopuneen näköisiä takkukohtia. Nukkumaan ei koskaan saa mennä kosteilla hiuksilla, vaan ne on kuivattava täysin kuiviksi, sekä kiinnitettävä leteille, mikäli ne ovat niin pitkät, että se on mahdollista.

Pidennykset voi myöskin tehdä ns, ompelupidennyksinä. Siinä tehdään ensin omiin hiuksiin kiinteä päätä pitkin tiiviisti kulkeva letitys. Se kiinnitetään kumilenksulla, ja ommellaan vielä varmuudeksi puuvillalangalla . Letitykset lähtevät korvilta keskelle, jossa ne yhdistetään.  Letin teon jälkeen neulotaan siihen kiinni lisähiukset, jotka ovat jo valmiiksi kiinni nauhamaisessa pohjassa. Muista päättää ommel hyvin, samoin aloituksessa, pidä huoli ompeleen kestävyydestä. Mikäli ommel löystyy hiuksisto liukuu hissukseen päästäsi.
Tämä on näistä kolmesta kuitenkin se helpoin mahdollinen tapa lisätä kotona hiusmassaa. Itse ei sitä pysty tekemään, kaveri on kullan arvoinen tässä asiassa.
Lettikerroksia voi tehdä senverran kuin haluaa, mutta varo takaraivon pyörteen kohtaa, siihen ei juurikaan kannata lisätä hiuksia, sillä lisäyskohta tulee näkyviin aivan varmasti.



Kaikki kuvat ovat netistä, joten sieltä voi vielä hankkia lisätietoa kyseisestä asiasta. Etenkin ompelupidennyksen teosta oli hyviä neuvoja ihan kuvineen.

Myöskin lisähiusten hoidosta, ja käsittelystä löytyy tietoa aika tavalla. Oman hiuslisäyksen hintaa kannattaa kysellä muutamista paikoista, sekä tietenkin tuttavilta, joilla varmaan on joitakin kokemuksia asiasta. Kampaamokoulujen taksat ovat kuitenkin monesti aika edullisia, älä siis unohda kysyä sieltäkin.

Hintaan vaikutta myöskin lisättävien hiusten laatu. Hennommat, pohjoismaiset hiukset maksavat enemmän, kuin karkeat eteläiset, joista on erikoismenetelmillä "vuoltu" pois muutama suomukerros hiuksen "pehmittämiseksi" eurooppalaiselle sopivaksi.
Oma käsittelysi, ja hoitosi on silti suurin vaikuttava tekijä uusien hiustesi kunnon säilymiselle. ÄLÄ LINTSAA SIINÄ ASIASSA KOSKAAN ! Se on sama, kuin heittäisit rahasi kaivoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!