5/20/2011

Kasveja paahteiselle rinteelle, kriikuna.

Kerttu-luumu kukkii, aikoja ennen muita Kriikunoita sekä luumupuita  löytyy netistä, samoin kuin niitä niittysiemeniäkin, jotka ostin täältä  .

Kylvetty on, siis ne niittykukkien siemenet, siihen paahteiseen rinteeseen. Nyt odottelen mitä tapahtuu, joko kasvua tulee tänä vuonna, vai näkyykö tuotos vasta ensi kesänä.

Yllättäen viihtyy Kriikuna aika onnettomissakin olosuhteissa, sen voi aika mukavasti istuttaa paahteiseenkin paikkaan. Istuttamisen yhteydessä on vain muistettava kaivaa kunnon kuoppa, se tarkoittaa SUURI, Joka sitten täytetään kunnollisella mullalla. Kunhan kriikuna siihen juurtuu, sen kasvua ei sitten enää kuivuuskaan tunnu häiritsevän.

Muut luumut ovat hieman vaativampia paikan suhteen, siis muista ostaessasi hankkia se aito suomalainen KRIIKUNA ! Kriikunan taimia saa kyllä tuttavilta, sillä sen taipumus on levitellä itseään juurivesoilla sinne tänne. Olen siirtänyt 2-3m korkeita kriikunoita ihan hyvin tuloksin. Kunhan sen alkukastelun hoitaa noin kuukauden kahden ajan, eli sitten kun puuhun alkaa tulla sitä uutta kunnon kasvua.

Kaiken lisäksi kriikunat kypsyvät ajoissa, luumujen vielä ollessa raakoja. Ei ole mennyt yhtään kesää, etteivät kriikunat olisi ehtinet kypsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!