4/26/2012

KOIRA ESPANJASTA

Koiria on monesti tuotu matkatuliaisina Espanjasta. Niitähän täällä on valittavaksi asti.
Monet suojakodit ovat täynnä, niin rotukoiria, kuin puistomixereitäkin. On suurta ja pientä, 40kg- 2kg, Uskomattoman rauhallisia, ja sopeutuvaisia.
Karvaturrit ovat suurimmaksi osaksi olleet kotikoiria, tai sitten heitteillejätettyjä pikkupentuja. Roskiksesta löytyy myöskin kissoja, kaneja, ym.
Koirasta haaveilevan kannattaakin varata tänne tullessaan se paluulento koirallekin. Paperit saa nopeasti adoption yhteydessä. Koirat on sirutettu, rokotettu ja yleensä kastroitukin. Passikin tulee mukaan saman tien. Pikkupentuja ei tietenkään kastroida.

http://auringonkoirat.com/
 http://www.protectoramalaga.org/
 http://www.almeriyo.es/

 http://pitbull.rescueme.org/es ( mailto:ria.saarela@gmailcom.)
Pitbull rescuessa on myöskin suomeksi palveleva Ria, ja muitakin koiria, kuin pitbulleja.
Espanjalaisilla suojelutarhoilla koiran hinta papereineen on  tällä hetkellä noin 50€, Monesti myöskin tarhat palvelevat englanniksi, sillä koiria lähtee koteihin joka puolelle Eurooppaa.
 Itse olen käynyt Malagan tarhalla, vierailupäivänä, Espanjankoirat (  http://espanjankoirat.com/ ) yhdistyksen mukana. Miian kanssa voi sopia tietenkin ihan omasta vierailusta tarhalla. www.youtube.com/playlist?listNäkymiä  espanjankoirien tarhalta myöskin tästä .

Koiran lento maksaa tällä hetkellä Norwegianilla 50€/ suunta, koosta riippumatta, aina ruumassa. Airfinlandilla pikkukoira/alle5kg/ maksaa sisällä 80€ ja ruumassa 10€/kg, koppa lasketaan siihen mukaan.

Lentokulut tulevat siis aina hinnan päälle, ja lisäävät tietenkin koiran hintaa.
Koira tuo aina vastuun vuosiksi, MUISTA se!!! Työtäkin tulee, oli koira sitten pieni tai suuri, kuluja tietenkin ruuasta ja hoidoista eläinlääkärissä, Muista vuosirokotukset!  Matkustaessasi se tarvitsee hoitopaikan, jollei seuraa mukana. Iäkkäällä koiralla kulujen  osuus kasvaa.
Rakkautta saat sitten ENEMMÄN kuin koskaan osaat odottaa. Se on sitä koiranomistajan onnea, ja palkkio omasta viiteliäisyydestäsi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!