4/18/2012

TYÖHÖN Espanjaan.

Työpaikkoja Espanjalaisissa yrityksissä ei juurikaan ole saatavilla ilman hyvää kielellistä osaamista. Sittenkin ne ovat vaikeasti saatavilla, espanjalaisia hakijoita on paljon, ja heillä on yleensä aina etusija.


Suomalaisyrityksistä erilaiset nettimyyntifirmat tarjoavat työpaikkoja jatkuvasti. Väki vaihtuu tiuhaan tahtiin. Aina löytyy yleensä halukkaalle joku paikka, kannattaa kuitenkin varmistaa se pohjapalkka. Elinkustannukset on joka tapauksessa maksettava.

Ravintola-alan yrityksiin löytyy joitakin paikkoja, kausiluonteisesti, samoin muihinkin palvelualan yrityksiin.
Ilmaistyötä tekevät harjoittelijat vievät aika suuren osan täällä olevista vähäisistä työmahdollisuuksista. Hyvä tai huono asia, tiedä häntä..??..

Täkäläinen palkkaus on sitten jo ihan toinen juttu, alhaista tasoa. Suurin osa täällä työtä tekevistä ansaitsee 500€ - 800€ kk.  Samoin on tietenkin myös itse espanjalaisten laita. Ulkolaisista yrityksistä harva noudattaa työehtolakia täysin, esim. 1kk ylimääräistä vuosipalkkaa ei esimerkiksi makseta, vaan se ujutetaan hienovaraisesti sinne palkkatodistukseen ns. maksettuna etuutena kuukausittain. Allekirjoituksesesi vahvistaa asian, joten mitään vaatimuksia ei enää jälkikäteen ole mahdollista tehdä.
Muutenkin kannattaa kysellä, jos yrityksellä on tarjoilla joitakin etuisuuksia, ruoka, asunto, kuntosali yms.
Ilman sopimusta työskentelevälle voi rapsahtaa 100-10 000€ sakko, työnantajallekin sitten saman tien 300-30 000 € rangaistusmaksu. Tarkastajia liikkuu silloin tällöin. 2-4 viikon koeaika työpaikassa on mahdollinen ilman sopimusta, mutta siitäkin pitäisi olla paperi.
Työharjoittelijat tuovat sen aina mukanaan jo tullessaan.

Tällä hetkellä yksiön vuokra on n.300-400€/ kk, kimppakämpät ovatkin suosittuja, vaikka eivät juuri tule edullisemmiksi, ja oma rauha ainakin on mennytttä, jos sitä kaipaat.
Kaikki tarvikkeet asumista varten ovat valmiina asunnoissa, kupit, kattilat,keittimet,ruokailuvälineet, lautaset.
Yleensä myöskin mikro. Tv on aina, lämmitinkin kuuluu omistajan hankintaan, siis huomaa että siellä on sekin. Talvet ovat kylmiä.  Vuodevaatteet ja pyyhkeet kuuluvat myöskin asiaan, katso että siellä on vaihtokerta niistäkin, pesukone on normaalisti kaikissa asunnoissa.
Patjat, peitteet ja tyynyt on oltava myöskin. TOSIASIASSA tuot vain omat henkilökohtaiset tavarasi, ja siinä se.

HUOMIOI TÄMÄ !! Työtä ei ole juurikaan tarjoilla kesällä, toukokuusta lokakuun alkuun. Poikkeuksena ovat kesäravintolat, espanjalaiset ym. Suomalaisista  vain harva on auki kesäajan. (Palkkaa oli tarjoilla viime kesänä 4€ tunnilta)Jos ajattelet viettää kesää esim. Aurinkorannikolla, säästä kesärahat talven aikana. Monesti myöskin asuntojen vuokra on kesällä korkeampi, kesä-,heinä ja elokuun ajalta. Se kannatta selvittää jo asuntoa vuokratessa.
Matkailu avartaa, ja antaa yllättäviäkin kokemuksia..........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poikkea jättämässä viestisi täällä!